Πολύ νόστιμα, τραγανά από έξω και μαλακά από μέσα μπισκότα αμυγδάλου! Δοκιμάστε τα σήμερα κιόλας και απολαύστε τα με το καφεδάκι σας.
Δείτε ακόμα Μπισκότα - βουτήματα
Για τα μπισκότα αμυγδάλου θα χρειαστούμε :
Υλικά για 26 κομμάτια
120 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμμάρια ζάχαρη ψιλή (ή ζάχαρη άχνη)
220 γραμμάρια αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
1 αυγό
200 γραμμάρια αμύγδαλα ωμά
1 κουταλάκι μπέικιν
Δείτε εδώ συνταγές για Μπισκότα- βουτήματα-κουλουράκιαΟδηγίες
Αλέθουμε τα αμύγδαλα σε χοντρά κομμάτια στο μουλτι . Τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ βάζοντας και την βανίλια . Προσθέτουμε το αυγό και μια πρέζα αλάτι .Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν .
Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και κατόπιν ρίχνουμε τα μισά (100 γραμμάρια ) χοντροκομμένα αμύγδαλα .
Η ζύμη μας κολλάει , μοιάζει σαν να χρειάζεται παραπάνω αλεύρι αλλα δεν βάζουμε άλλο αλεύρι.
Με το εργαλείο του παγωτού ή με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε κομμάτια ζύμης και τα βάζουμε στο μπολ με τα χοντροκομμένα αμύγδαλα τυλίγοντας τα γύρω-γύρω .
Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς αντιστάσεις για 15 λεπτά στην μεσαία σχάρα του φούρνου .