Για το φύλλο
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500-550ml νερό
1 κ.σ ξύδι
1 κ.σ αλάτι
1 κ.σ βούτυρο μαλακό
Για το λάδωμα των φύλλων
10 κ.σ βούτυρο λιωμένο
4 κ.σ λάδι
Για την γέμιση
5 κούπες πούλπα κολοκύθας *(η κόκκινη του Νες καφέ)
12 κουταλιές της σούπας ζάχαρη αν θέλετε πιο γλυκιά προσθέτετε λίγη ζάχαρη ακόμα
10 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι χοντρό
10 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
2 κουταλιές της ιστορίας βούτυρο
*για την πούλπα έχω βράσει την κολοκύθα και την έχω περάσει από το μπλέντερ.
Για την ζύμη ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε για κάνα
δεκάλεπτο. Η ζύμη είναι μαλακιά και μπορεί να κολλάει στα χέρια, μην το
φοβηθείτε. Την λαδώνουμε λίγο και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένη
με μεμβράνη για μια ώρα στο ψυγείο. Μετά από μια ώρα την χωρίζουμε σε
δεκαπέντε μπαλάκια τα οποία τα λαδώνουμε και αυτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μια ώρα περίπου να πάρουν χρώμα. Ο χρόνος εξαρτάται από την δύναμη του φούρνου σας.
Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.