Κυριακάτικο οικογενειακό , μαμαδίστικο φαγητό ! Με κοτόπουλο, σάλτσα ντομάτας και κριθαράκι με προσθήκη πιπεριάς Φλωρίνης . Ένας πραγματικά ακαταμάχητος συνδυασμός . Απογείωσε το πασπαλίζοντας τριμμένη φέτα .
Δείτε περισσότερα Φαγητά με κριθαράκι
Για το μαμαδίστικο φαγητό κοτόπουλο κοκκινιστό με κριθαράκι θα χρειαστούμε :
Υλικά για το κοκκινιστό κοτόπουλο
Μισό κοτόπουλο βρασμένο και κομμένο σε κομμάτια
1-2 κρεμμυδάκια ξερά τριμμένα στο multi
350 γραμμάρια σπιτική σάλτσα
Αλάτι, πιπέρι
1-2 φύλλα δάφνη
ελαιόλαδο
Υλικά για το κριθαράκι
250 γραμμάρια κριθαράκι
2 κρεμμύδια ξερά πολτοποιημένα στο multi
750 ml ζωμό κοτόπουλο ζεστό ή νερό
3 -4 κουταλιές σούπας σπιτική σάλτσα
ελαιόλαδο
αλάτι , πιπέρι
Ακόμα
θρυμματισμένη φέτα
Οδηγίες
Αρχικά πλένουμε σχολαστικά το κοτόπουλο και το βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσει αλλά όχι τελείως, αφαιρούμε από την φωτιά πριν να λιώσει το κοτόπουλο να στέκεται λίγο , να κρατάει όπως λέμε στην καθομιλουμένη .
Αφού βράσει το κοτόπουλο το περνάμε από σουρωτήρι και κρατάμε το ζωμό.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το πολτοποιημένο κρεμμυδάκι και τα κομμάτια κοτόπουλο ,χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε για λίγο να τσιγαριστούν μαζί.
Προσθέτουμε την σάλτσα , το πιπέρι, το αλάτι, την δάφνη και τα αφήνουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε 1/2 ποτήρι ζεστό ζωμό κοτόπουλου και πάντα σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει και να πήξει η σάλτσα .
Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το κοτόπουλο στην άκρη.
Για το νόστιμο κριθαράκι με πιπεριά στην κατσαρόλα , ξεπλένουμε πολύ καλά σε τρεχούμενο νερό το κριθαράκι τοποθετώντας το σε σουρωτήρι.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και το πολτοποιημένο κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το κριθαράκι και τα τσιγαρίζουμε μαζί για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλο ή το νερό , το αλάτι, πιπέρι και την σάλτσα.
Αφήνουμε το κριθαράκι να βράσει για 20 περίπου λεπτά.
Όταν δούμε ότι έχουν σωθούν τα πολλά υγρά και γίνονται φουσκάλες στην επιφάνεια , κλείνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε το κριθαράκι με καθαρή πετσέτα και τοποθετούμε πάνω από την πετσέτα το καπάκι.
Αφήνουμε το κριθαράκι για 10-15 λεπτά σκεπασμένο να φουσκώσει πλήρως.
Σερβίρουμε στα πιάτα, πασπαλίζουμε αν θέλουμε με τριμμένη φέτα και απολαμβάνουμε .