Ο πιο εύκολος και νόστιμος κορμός κατσαρόλας που θα φτιάξετε!
Υλικά
2 πακέτα πτι μπερ
1 κουτί εβαπορέ
1 κουτί νερό
5 κουταλιές σούπας κορν φλάουερ
7 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 κουβερτούρα γάλακτος 200 γραμμάρια
1 βιτάμ 250 γραμμάρια
250 ml κρέμα γάλακτος για σαντιγί (γλυκιά κρέμα )
Εκτέλεση
Σε
κατσαρόλα ζεσταίνουμε ένα κουτί εβαπορέ και ένα ακόμη κουτί εβαπορέ με νερό.
Ρίχνουμε το
κορν φλάουερ και τη ζάχαρη. Μόλις αρχίζει να πήζει ρίχνουμε και την
κουβερτούρα με το βιτάμ.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε
μέχρι να λιώσουν.
Προσθέτουμε το βιτάμ κομμένο σε κομμένο σε κομμάτια και την κουβερτούρα τεμαχισμένη .
Μόλις κρυώσει ελαφρά θρυμματίζουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα το μίγμα!
Τοποθετούμε το σοκολατένιο μείγμα μας σε ταψί με αποσπώμενο πάτο
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την στρώνουμε από πάνω.
Γαρνίρουμε με τρούφα
σοκολάτας. Εύκολο και νόστιμο!
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!! Follow me on PinterestFollow me on Instagram
Λαχταριστός δίχρωμος κορμός με παντεσπάνι και κρέμα ! Εύκολο γλυκό για όλες τις ώρες!
Υλικά για την ζύμη:
4 αυγά
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1/2 φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
1 βανίλια
3 κουταλιές σούπας κακάο
Οδηγίες για την ζύμη
Χτυπάμε 4 ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Χτυπάμε 4 κρόκους με 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη, συνεχίζουμε ρίχνουμε το γάλα,
το σπορέλαιο και τέλος το αλεύρι με το μπεικιν και την βανίλια.
Ρίχνουμε την μαρέγκα σιγά σιγά να μην μας ξεφουσκώσει το μείγμα και ανακατεύουμε άπω κάτω προς τα πάνω.
Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί μας ρίχνουμε το μισό μείγμα και το ισιώνουμε .
Στο υπόλοιπο ρίχνουμε μέσα το κακάο το τοποθετούμε σε σακουλάκι κόβουμε λίγο την γωνία και κάνουμε σχέδια πάνω στο άλλο.
Το ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο .
Όταν το βγάλουμε το τυλίγουμε σε ρολό να του δώσουμε το σχήμα.
2 κούπες γάλα
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
150 γραμμάρια κουβερτούρα
Οδηγίες για την κρέμα
Βάζουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη το γάλα και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε .Όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε την κουβερτούρα.
Αφού κρυώσει την τοποθετούμε στον κορμό το τυλίγουμε και βάζουμε στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!! Follow me on PinterestFollow me on Instagram
Μια παραλλαγή του λατρευτού μας κορμού/μωσαϊκό με σοκολάτα. Το σχήμα αλλάζει, η γεύση ίδια!
Υλικά
250 γραμμάρια βούτυρο
1 ποτήρι άχνη
2 αυγά
4 κουταλιές σούπας κακάο κοσκινισμένο
125 γραμμάρια κουβερτούρα λιωμένη
1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ κονιάκ
1 κούπα καρύδι τριμμένο
1 κ αμύγδαλα καβουρντισμένα και τριμμένα (χοντροκομμένα)
1. Πακέτο μπισκότα πτι μπερ
½ φλιτζάνι γάλα
Το γλάσο (γκαναζ)
125 ml κρέμα γάλακτος γάλακτος
125 γραμμάρια κουβερτούρα
Οδηγίες
Σε Μπολ σπάμε τα μπισκότα και τα ραντίζουμε με το ½ φλ γάλα.
Σε
άλλο μπολ ή μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέτουμε τα αυγά , το κακάο, τη λιωμένη κουβερτούρα και το κονιάκ*
* Το κονιάκ μπορούμε να το έχουμε προσθέσει ήδη στη κουβερτούρα, όταν τη λιώνουμε σε μπεν μαρί.
Τέλος προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς ανακατεύοντας καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τα τριμμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε.
Έχουμε έτοιμο ένα μπολ σε σχήμα ημισφαιρίου το οποίο εσωτερικά έχουμε καλύψει
με μεμβράνη. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα, καλύπτουμε από πάνω με μεμβράνη και
το βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να σφίξει καλά.
Ετοιμάζουμε το γλάσο:
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν
βράσει σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα (125 γραμμάρια ) σε
κομμάτια, ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει εντελώς και να
ομογενοποιηθεί.*
*όσο περισσότερο την ανακατέψουμε τόσο πιο γυαλιστερή θα γίνει. Το ιδανικό είναι να την κρυώσουμε λίγο και να την
ξαναζεστάνουμε ανακατεύοντας καλά και δυνατά-την ξανακρυώνουμε και την
ξαναζεσταίνουμε (δύο τρεις φορές συνολικά)
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Σε
σχάρα τοποθετούμε ανάποδα το μπωλ με το μείγμα ψυγείου και χτυπάμε
ελαφρά για να ξεκολλήσει. Αφαιρούμε τη μεμβράνη. Περιχύνουμε με το
γλάσο προσέχοντας να πάει παντού, όσον το δυνατόν ομοιόμορφα.
Πασπαλίζουμε με αμύγδαλα φιλέ ή τριμμένο φιστίκι αιγίνης .
Τοποθετούμε με προσοχή το γλυκό σε πιατέλα!Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
1 φύλλο σφολιάτας
μουστάρδα
1 κουταλιά φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
Σαλάμι ή ζαμπόν ή γαλοπούλα
3 φλιτζάνια τυρί gouda ή μοτσαρέλα
Ακόμα
πιπεριά μανιτάρια
ότι άλλο θέλετε
2 αυγά για επάλειψη
Οδηγίες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ξεπαγώνουμε την σφολιάτα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Ξεδιπλώνουμε 1 φύλλο σφολιάτας και το τοποθετούμε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Ανοίγουμε λίγο την σφολιάτα με έναν πλάστη.
Απλώνουμε την μουστάρδα .
Πασπαλίζουμε μισό κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο.
Απλώνουμε το μισό σαλάμι ή ζαμπόν.
Πασπαλίζουμε το μισό τυρί από πάνω. Τυλίγουμε την σφολιάτα σε ρολό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 18-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!! Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
To
Καζάν Ντιπι είναι ίσως το πιο νόστιμο και ταυτόχρονα απλό γλυκό που
μπορείς να βρεις στην Τουρκία. Ποιο είναι όμως το μυστικό της επιτυχίας
του;
Δεν υπάρχει μυστική συνταγή, απλά συγκεκριμένη διαδικασία
που θα πρέπει να ακολουθήσεις ώστε το αποτέλεσμα σου να είναι απλά
μοναδικό. Αν θέλεις λοιπόν όλοι όσοι δοκιμάσουν το γλυκό σου να γλείφουν
τα δάχτυλα τους, ακολούθησε βήμα βήμα αυτή την εξαιρετικά εύκολη και
οικονομική συνταγή που έχω ετοιμάσει για σένα.
Υλικά
Για την κρέμα
1.5 λίτρο πρόβειο γάλα
500 γρ κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
320 γρ ζάχαρη
160 γρ νισεστέ ή κορν φλαουρ
2-3 δάκρυα μαστίχα ή 2 κουταλιές ροδόνερο ή 2 βανίλιες
2 κ.σ βούτυρο
Ακόμα
120 γρ άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα βάζω το 1 λίτρο γάλα ,την ζάχαρη την κρέμα γάλακτος και αφήνω ν ζεσταθεί καλά το γάλα.
Σε ένα μπολ βάζω το νισεστέ και το 0.5 λίτρο γάλα και ανακατεύω καλά να διαλυθούν οι σβόλοι. Ρίχνω το νισεστέ -γάλα μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύω με σύρμα.
Η κρέμα θα αρχίσει να πήζει και θα κάνει πολλές φουσκάλες. Αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω το βούτυρο. Ανακατεύω καλά.
Σε ένα αντικολλητικό (οπωσδήποτε ) τηγάνι ρίχνω την άχνη ζάχαρη έτσι ώστε να καλύψει τον πάτο του τηγανιού.
Ρίχνω από πάνω την κρέμα και σε χαμηλή φωτιά αφήνω να καραμελώσει η ζάχαρη άχνη ! Περίπου 7-10 λεπτά ανάλογα την εστία σας .
Προσοχή χρειάζεται βαθύ τηγάνι για να μην σας χύνεται το μείγμα.
Αφήνω να κρυώσει καλά η κρέμα 5-6 ώρες -ιδανικά όλο το βράδυ στο ψυγείο μαζί με το τηγάνι! Αναποδογυρίζουμε και σερβίρουμε!
Παρατηρήσεις
Επειδή το μείγμα σε ποσότητα είναι αρκετό αν σας είναι δύσκολο να το διαχειριστείτε για να καραμελωσετε την άχνη μπορείτε να βάλετε την άχνη στον τηγάνι μαζί με 2-3 κουτάλες της σούπας κρέμα και αφού καραμελωσει η ζάχαρη προσθέστε και το υπόλοιπο μείγμα. Αφήστε λίγο ακόμα όλο μαζί το μείγμα στην φωτιά να δέσει και αποσύρετε.
.
Θα καταλάβετε ότι η άχνη έχει καραμελωσει όταν στα πλαϊνά τοιχώματα του τηγανιου βγαίνουν φουσκάλες σκούρου χρώματος σαν καραμέλα.
Το αφράτο αυτό κέικ με nutella είναι ένα πολύ εύκολο κέικ που παρασκευάζεται με λίγα υλικά. Είμαι σίγουρη ότι θα αρέσει σε όλους αυτό το κέικ, ειδικά στα μικρά παιδιά.
Είναι ιδανικό για πρωινό, για σνακ ή ακόμη και για σνακ στο γραφείο. Το διακοσμούμε με κουταλιές πραλίνας φουντουκιού και στη συνέχεια με ένα ξυλάκι από σουβλάκι
το αναμειγνύουμε με τη ζύμη για να δημιουργήσουμε ένα αφράτο κέικ nutella που όταν κόψουμε τις φέτες μέσα θα υπάρχει υπέροχη ρευστή nutella!
Ας δούμε τώρα πώς φτιάχνετε.
3 αυγά
1 γιαούρτι 200 γραμμαρίων
120 ml ηλιέλαιου ή ελαιόλαδου
300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100-150 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιού (nutella)
120 γραμμάρια ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν
Οδηγίες
Πρώτα σε ένα μπολ σπάμε και χτυπάμε τα αυγά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε επίσης το γιαούρτι .
Ανακατεύουμε ξανά, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, και το αλεύρι σιγά σιγά..
Τέλος, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Το μείγμα μας είναι σφιχτό ! Μην το φοβηθείτε.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα καλά λαδωμένο και αλευρωμένο στρογγυλό ταψί 24 -26 εκατοστών ή σε μια φόρμα για κέικ.
Τοποθετούμε την μισή ζύμη ρίχνουμε κουταλιές πραλίνας και με ένα σουβλάκι-ξυλάκι αναμειγνύουμε την πραλίνα στην ζύμη στριφογυρνώντας το ξυλάκι από κάτω προς τα πάνω .
Καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη και ρίχνουμε και 2-3 κουταλιές πραλίνας από πάνω αν θέλουμε .
Ξανά με ένα ξυλάκι από σουβλάκι ανακατεύουμε το κέικ μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά στον αέρα ή αντιστάσεις στους 190 βαθμούς για 30-40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας
Αφαιρούμε το κέικ από την φόρμα μόλις κρυώσει.
Μπορεί να διατηρηθεί για 4-5 ημέρες .
Σημειώσεις
Χρησιμοποιήστε καλής ποιότητας πραλίνα φουντουκιού όπως Nutella, Μερέντα ή Nucrema.
Υπάρχουν πολλές μάρκες με πραλίνες φουντουκιού στο εμπόριο αλλά είναι καθαρά για άλειμμά. Στον φούρνο καίγονται ή στεγνώνουν για αυτό προτιμήστε κάποια πραλίνα επώνυμη για καλύτερα αποτελέσματα.
Ενναλακτικά αν δεν έχετε μακρόστενη φόρμα μπορείτε να ψήσετε το κέικ σε ταψάκι στρογγυλό 24-26 εκατοστών.
Μπορείτε να μοιράσετε την πραλίνα μίση στην ζύμη μέσα και μισή από πάνω ή να βάλετε μόνο από πάνω όπως θα δείτε παρακάτω στις φωτογραφίες .
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!