6 αυγά
6 κουτ.σούπας ζάχαρη (κοφτές)
6 κουτ.σούπας αλεύρι(κοφτές)
4 κουτ.σούπας κακάο (γεμάτες)
4 κουτ.σούπας σπορέλαιο
1 βανίλια
2 κ.γ κοφτά μπέικιν
Για το σιρόπι
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
1 βανίλια
2 κ.σ κονιάκ ή άλλο ποτό της αρεσκείας μας (προαιρετικά)
1 κ.γ χυμό από λεμόνι ή 1 κ.σ γλυκόζη (ότι έχετε)
Οδηγίες
Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν 3-4 λεπτά. Ρίχνω και τη βανίλια. Προσθέτω το αλεύρι που το έχω κοσκινίσει με το κακάο και το μπέικιν στην πολύ χαμηλή ταχύτητα του μίξερ και τέλος ρίχνω λίγο λίγο και το σπορέλαιο.
Αν μπορείτε να κάνετε το ανακάτεμα των στερεών υλικών στο μίγμα των αυγών με σπάτουλα, ακόμα καλύτερα, για να μη χάσουμε πολύ όγκο από το φούσκωμά τους.
Αδειάζω το μίγμα σε ταψάκι βαθύ βουτυρωμένο 35Χ30 περίπου και ψήνω στους 180 βαθμούς αντιστάσεις 10 λεπτά, ή μέχρι να το δοκιμάσω με οδοντογλυφίδα και να βγαίνει στεγνή.
Όσο ψήνεται το παντεσπάνι βράζω το σιρόπι 2-3 λεπτά μόνο, κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το κονιάκ(αν βάλω) Περιχύνω με το καυτό σιρόπι, το καυτό γλυκό. Αφήνω να κρυώσει.
Για την κρέμα
2 κονσέρβες Μόρφατ φυτική σαντιγί (κρύες από το ψυγείο)
1 κουτάκι ζαχαρούχο (397-400 γρ.)
1 βανίλια
Χτυπάω τα Μόρφατ να γίνουν σαντιγί, προσθέτω το ζαχαρούχο και τη βανίλια και απλώνω την κρέμα στο κρύο παντεσπάνι και βάζω ψυγείο να παγώσει 1 ώρα.
Για την γκανάζ σοκολάτας
200 γραμμάρια κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
150 γραμμάρια γάλα εβαπορέ(αδιάλυτο)πλήρες
1 κουταλιά σούπας μέλι ή γλυκόζη
Οδηγίες
Βράζω το γάλα, το ρίχνω πάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα προσθέτω και το μέλι, ανακατεύω και αφήνω να γίνει χλιαρή.
Περιχύνω και απλώνω με σπάτουλα τη γκανάζ πάνω από την παγωμένη κρέμα.
Ξανά ψυγείο 1-2 ωρίτσες και έτοιμη η πάστα ταψιού!!!!!
Πασπαλίζω με λευκές νιφάδες σοκολάτας!
Προτιμήστε αφού παγώσει το γλυκό, πρώτα να το κόψετε σε κομμάτια σκουπίζοντας το μαχαίρι με χαρτί κουζίνας στην κάθε κοψιά και έπειτα να το πασπαλίσετε με ότι θέλετε. Έτσι θα κοπούν τα κομμάτια ομοιόμορφα. Καλή επιτυχία!!
Η συνταγή είναι της Σόφης Τσιώπου
Είναι νόστιμα εύκολα και γρήγορα! Κατάλληλο για σνακ! Είναι το τοστ σε άλλη εκδοχή!
Υλικά
8 φέτες του τοστ
8 φέτες ζαμπόν
8 φέτες τυρί η κομμάτια
3 αυγά
Φρυγανιά τριμμένη
Οδηγίες
Παίρνουμε μία μία τις φέτες του τοστ κ τις ανοίγουμε με τον πλάστη.
Βάζουμε από μια φέτα ζαμπόν κ τυρί. Κλείνουμε με οδοντογλυφίδες.
Σε ένα πιάτο χτυπάμε τα αυγά κ σε άλλο πιάτο βάζουμε την φρυγανιά.
Περνάμε τα ρολίνια πρώτα από το αυγό κ μετά από την φρυγανιά.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Καλή σας απόλαυση!!!
Είναι νόστιμα ,είναι αφράτα ,είναι γευστικά ! Φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε!
Υλικά
Για την ζύμη
1 φακελάκι μαγιά στιγμής
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
420 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
180ml χλιαρό νερό
60 ml χλιαρό γάλα
30 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για την γέμιση
200 γραμμάρια τυρί gouda
μπέικον
πιπεριά
Ακόμα
Έξτρα βούτυρο λιωμένο
Οδηγίες
Σε ένα μπολ βάζω 2 κουταλιές αλεύρι το γάλα ζεστό την μάγια και την ζάχαρη . Αφήνω στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Σε άλλο μπολ βάζω το νερό χλιαρό το υπόλοιπο αλεύρι ,το αλατάκι και το βούτυρο λιωμένο Προσθέτω και το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνω.
Η ζύμη μας είναι αφράτη και κολλάει στα χέρια! Σκεπάζω με μεμβράνη και πετσέτα και αφήνω να φουσκώσει για 30-60 λεπτά.
Όταν ανέβει το ζυμαράκι μας το πατάμε να ξεφουσκώσει .
Σε αλευρωμένο πάγκο ζυμώνουμε λίγο το ζυμαράκι μας και χωρίζουμε σε 8 κομμάτια.
Ανοίγουμε κάθε κομμάτι με τον πλάστη δίνοντας πολύ εύκολα σχήμα βαρκούλας. Βάζουμε τα υλικά που θέλουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο 200-220 (ανάλογα τον φούρνο ) αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα για 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυράκι μας και να πάρει ωραίο χρώμα.
Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο τα περνάμε με το λιωμένο βούτυρο και σερβίρω.
Ευχαριστούμε την chrissa Mellidou (φώτο επάνω)
και την Ρούλα Σιμάκου-Κλεοπα (φώτο κάτω) που έφτιαξαν την συνταγή μας!
Φωτό από την Antigoni Mavrou Vladimirou
Η πίτσα είναι το αγαπημένο σνακ των παιδιών. Αυτή η εύκολη συνταγή για πίτσα είναι πεντανόστιμη, γρήγορη και σίγουρα θα τα ξετρελάνει!
Υλικά
8 φέτες ψωμί του τοστ (χωρίς κόρα)
5 φέτες ζαμπόν
4 φέτες μπέικον
2 φλιτζάνια τριμμένα μαλακά τυριά
3 ντομάτες κομμένες σε φέτες (ή αν προτιμάτε ντοματίνια)
Πιπέρι
Ρίγανη
100 ml γάλα
2 αυγά
Βούτυρο
Εκτέλεση
Αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού με βούτυρο και από τις δύο πλευρές.
Τις τοποθετούμε σε ταψί κι απλώνουμε από πάνω το ζαμπόν και το μπέικον σε κομματάκια.
Καλύπτουμε την επιφάνεια με τριμμένα τυριά.
Απλώνουμε τις ντομάτες και πασπαλίζουμε με ρίγανη και πιπέρι.
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά πάνω στην πίτσα.
Την αφήνουμε λίγο να σταθεί και την ψήνουμε ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 -35 λεπτά στους 200 βαθμούς.
πηγή εδώ
Μια εύκολη συνταγή για μια υπέροχη, υγρή σοκολατένια πουτίγκα με ψωμί του τόστ.
Υλικά συνταγής
12 φέτες ψωμί του τοστ
1/2 φλ. τσαγιού αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα [ή ξηρούς καρπούς]
40 γρ. βούτυρο λιωμένο
1/3 φλ. τσαγιού [80ml] ρούμι ή λικέρ επιλογής σας
120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας κομμένη σε κομματάκια
1/2 φλ. τσαγιού γάλα
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος + επιπλέον για σερβίρισμα
2 αυγά
1/2 φλ. τσαγιού [110 γρ.] ζάχαρη άχνη + επιπλέον για πασπάλισμα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα τετράγωνο ταψί περίπου 20×20 εκ., βάθους 4-5 εκ.
Αλείφετε με πινέλο όλες τις φέτες ψωμιού, από τη μια πλευρά τους με το βούτυρο.
Κόβετε μερικές φέτες ψωμιού στη μέση και τις τοποθετείτε όρθιες στα τοιχώματα του ταψιού χωρίς να προεξέχουν.
Κόβετε το υπόλοιπο ψωμί περιμετρικά για να χωράει στη βάση του ταψιού. Στρώνετε αρχικά μια στρώση ψωμιού στη βάση, σκορπάτε από πάνω τα ψιλοκομμένα φρούτα [εναλλακτικά ξηρούς καρπούς], από πάνω άλλη μια στρώση με ψωμί του τοστ και τα περιχύνετε παντού με το λικέρ ή το ρούμι.
Σε μια κατσαρολίτσα τοποθετείτε το γάλα, τη κρέμα γάλακτος και τα κομματάκια σοκολάτας και τα σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώνει.
Βάζετε σε ένα μπολ τα αυγά, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε να ενσωματωθούν καλά. Μόλις μισοκυρώσει το μείγμα σοκολάτας το ρίχνετε σταδιακά στο μείγμα αυγών, ανακατεύοντας ζωηρά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Περιχύνετε το ψωμί στο ταψί με το σοκολατένιο μείγμα και το αφήνετε να “σταθεί” για 10 λ.
Το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35 λ [το μείγμα θα είναι ελαφρώς υγρό], το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να “σταθεί” 5 λ.
Πασπαλίζετε τη πουτίγκα με ζάχαρη άχνη και την σερβίρετε περιχυμένη [προαιρετικά] με λίγη κρέμα γάλακτος.
πηγή sintayes.gr
Τάρτα με βάση από ψωμί του τόστ, αυγά, μπέϊκον και τυριά. Μια πανεύκολη συνταγή, για αρχάριους και ένα υπέροχο πρωϊνό ή και πρόχειρο αλλά πεντανόστιμο και χορταστικό γεύμα ή δείπνο της στιγμής. Συνοδεύστε το με σαλάτα, βρασμένα λαχανικά ή πατάτες τηγανιτές και απολαύστε ένα υπέροχο πιάτο.
Υλικά συνταγής
8 φέτες ψωμί του τόστ μαύρο [σικάλεως ή ολικής άλεσης ή πολύσπορο]
3 κ.σ. ελαιόλαδο ή βούτυρο λιωμένο
250 γρ. μπέικον κομμένο σε μέτρια κομμάτια
1 κρεμμύδι ξερό, μικρό χοντροκομμένο
4 ασπράδια αυγών ελαφρώς χτυπημένα
4 αυγά
3/4 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
3/4 φλ. τσαγιού τριμμένο τσένταρ [ή άλλο κίτρινο τυρί]
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ή λαδώνετε μια ταρτιέρα διαμέτρου βάσης 22 εκ. και βάθους 3 εκ. περίπου.
Κόβετε τη κόρα από τις φέτες του ψωμιού και με ένα πλάστη “ανοίγετε” τις ώστε να γίνουν πιο φαρδιές και πιο λεπτές. Τις στρώνετε στη βάση και στα τοιχώματα της ταρτιέρας έτσι ώστε να καλυφτεί καλά όλη η επιφάνεια και με ένα πινέλο τις αλείφετε ελαφρώς με το λάδι ή το βούτυρο.
Τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10 λ ή μέχρι να φρυγανιστούν ελαφρώς. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να μισοκρυώνει.
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε το μπέικον και το σοτάρετε ανακατεύοντας για 4 λ. Προσθέτετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να μαλακώσει καλά το κρεμμύδι.
Αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά. Στρώνετε πάνω στη βάση ψημένου ψωμιού το μισό μείγμα μπέϊκον-κρεμμύδι. Απλώνετε πάνω από το μπέικον-κρεμμύδι τα χτυπημένα ασπράδια. Σπάτε ένα ένα τα 4 ολόκληρα αυγά και τα ρίχνετε σαν “μάτια” πάνω από το ασπράδι.
Αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και πασπαλίζετε από πάνω το υπόλοιπο μείγμa μπέικον κρεμμυδιού.
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα δύο τριμμένα τυριά και πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λ περίπου ή μέχρι να ψηθούν καλά τα αυγά.
Εάν θέλετε προσθέτετε και πατάτες τηγανιτές!
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram