Πεντανόστιμο και πολύ αφράτο κέικ με ταχίνι στην ζύμη και σουσάμι για επικάλυψη !Είναι ένα φανταστικό γλυκό, δεν έχει την υφή του κέικ που γνωρίζουμε είναι
λίγο πιο βαρύ αλλά πιστέψτε με είναι το κάτι άλλο!!! Δοκιμάστε το σε περιόδους νηστείας και όχι μόνο θα νομίζετε πραγματικά ότι τρώτε παστέλι.
Δείτε περισσότερες Συνταγές για νηστίσιμα κέικ
Για το #νηστίσιμο κέικ με ταχίνι θα χρειαστούμε :
Υλικά
300 γραμμάρια ταχίνι
350 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι
400 γραμμάρια ζάχαρη
400 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
30 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
50 γραμμάρια σταφίδα ξανθή
50 γραμμάρια καρύδια χοντροαλεσμένα
ξύσμα πορτοκαλιού
για τη φόρμα
50 γραμμάρια σουσάμι
50 γραμμάρια ζάχαρη
λάδι ή νερό για το λάδωμα της φόρμας
Οδηγίες
Ανακατεύουμε σε μπολ το ταχίνι, το χυμό, τη ζάχαρη και το ξύσμα.
Προσθέτουμε σταδιακά αλεύρι, αλάτι και μπέικιν.
Ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη να γίνει ένας πολτός.
Προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια.
Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Λαδώνουμε πολύ καλά μια καλή αντικολλητική φόρμα με διάμετρο 26 εκ ή βρέχουμε ελαφρά.
Πασπαλίζουμε τη φόρμα πολύ καλά με όλο το σουσάμι της συνταγής, να κολλήσει πολύ καλά παντού.
Κάνουμε το ίδιο και με τη ζάχαρη.
Αδειάζουμε στη φόρμα με προσοχή το μείγμα του κέικ.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε από πάνω λίγο σουσάμι ακόμα .
Χτυπάμε την φόρμα μας στον πάγκο της κουζίνας για να φύγει ο περιττός αέρας και να φουσκώσει ομοιόμορφα .
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170 και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 35 λεπτά.
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
Είναι ένα φανταστικό γλυκό, δεν έχει την υφή του κέικ που γνωρίζουμε είναι λίγο πιο βαρύ
αλλά πιστέψτε με είναι το κάτι άλλο!!!
Δοκιμάστε το σε περιόδους νηστείας και όχι μόνο.