Ένα διαφορετικό ρυζόγαλο-κρέμα με γεύση ταχίνι. Ιδανική συνταγή για όσους αγαπούν το ταχίνι . Αν αγαπάτε και εσείς το ταχίνι τότε αυτή η συνταγή θα σας συναρπάσει .
Δείτε περισσότερες Νηστίσιμες Συνταγές
Για το #ρυζόγαλο με #ταχίνι θα χρειαστούμε :
Υλικά:
70 γραμμάρια ρύζι καρολίνα
70 γραμμάρια ρύζι καρολίνα
1 λίτρο νερό ή 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
Ξύσμα 2 λεμονιών ή 2 πορτοκαλιών
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
180 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση:
Αρχικά αραιώνουμε το ταχίνι με 50 ml νερό ή γάλα ότι χρησιμοποιήσουμε για να γίνει πιο ρευστό.
Κρατάμε 100 ml νερό ή γάλα στην άκρη για να αραιώσουμε το κορν φλαουρ.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι ,την ζάχαρη, το ξύσμα και το ταχίνι που έχουμε αραιώσει και το υπόλοιπο 850 ml νερό η γάλα.
Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά σε δυνατή θερμοκρασία (σε εστία στο 9 ) και μόλις πάρει βράση και αρχίζει να φουσκώνει το μείγμα μας χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας στο 5 .
Μετά από περίπου 30 λεπτά και λίγο πριν κατεβάσουμε το ρυζόγαλό μας ρίχνουμε το κορν φλάουρ που το έχουμε αραιώσει με το νερό ή το γάλα που κρατήσαμε.
Ανακατεύουμε συνέχεια. Μόλις πήξει η κρέμα τη σερβίρουμε στα μπολ και τη
γαρνίρουμε με κανέλα.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram