Αφράτο ιταλικό ψωμί η διάσημη focaccia !
Δείτε περισσότερες Συνταγές για focaccia
Υλικά
400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό
1 φακελάκι μαγιά
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
150 ml ζεστό γάλα
150 ml ζεστό νερό
100 ml ηλιέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Επικάλυψη
Μισό ποτήρι νερό με 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι και φρέσκο δεντρολίβανο για γεύση
Για να φτιάξουμε τη focaccia, σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι.
Ρίχνουμε στη συνέχεια την μαγιά τα δύο κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη που θα χρησιμεύσουν για να ενεργοποιήσουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας όλα τα υλικά.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το ζεστό γάλα ,το ζεστό νερό ,το ηλιέλαιο και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Ζυμώνουμε με τα χέρια και προσθέτουμε το μείγμα αλευριού λίγο κάθε φορά.
Δουλεύουμε τη ζύμη μέχρι να πάρουμε ένα καρβέλι με μια μαλακή και ελαστική υφή.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε να φουσκώσει περίπου 90 λεπτά.
Τοποθετούμε σε ταψάκι 28cm και απλώνουμε την ζύμη με τα χέρια μας. Αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά .
Αλείψτε με μισό ποτήρι νερό και περίπου 2 κουταλιές της σούπας λάδι ολόκληρη την focaccia και με τα δάχτυλά μας κάνουμε τρύπες και προσθέτουμε φρέσκο δεντρολίβανο και χοντρό αλάτι .