Θεικά μηλοπιτάκια με πολύ αφράτη και νόστιμη ζύμη ιδανικά για το πρωινό σας ή απογευματινό καφεδάκι σας ή ακόμα και για το κολατσιό των παιδιών .
Δείτε περισσότερες Συνταγές για μηλοπιτάκια
Για τα εύκολα #μηλοπιτάκια θα χρειαστούμε :
Υλικά για την ζύμη 45-50 κομμάτια
250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά
90 ml ελαιόλαδο
200 γραμμάρια γιαούρτι
180 γραμμάρια ζάχαρη ψιλή
1 μπέικιν 20 γραμμαρίων
4 μήλα
2 κουταλιές σούπας άχνη
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
λίγο βούτυρο
Ακόμα
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Οδηγίες
Ετοιμάζουμε την γέμιση
Βάζουμε τα μήλα σε ένα τηγάνι με την κανέλα και το βούτυρο να σωταριστούν και να βγάλουν τα υγρά του για περίπου 15 λεπτά.
Για τη ζύμη
Αλέθουμε την ζάχαρη στο multi να γίνει ψιλή .
Κατόπιν ανακατεύουμε το μαλακό βούτυρο και όλα τα υλικά μαζί . Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που όμως δεν κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε το ζυμάρι μας για 15-20 λεπτά στην άκρη.
Τοποθετούμε μια λαδόκολλα πάνω στον πάγκο εργασίας μας. Αλευρώνουμε ελαφρά.
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και με την βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε σε φύλλο πασπαλίζοντας ελαφρά με αλεύρι.
Δίνουμε τετράγωνο σχήμα στο φύλλο μας κόβοντας περιμετρικά την ζύμη που περισσεύει.
Κόβουμε σε τετράγωνα και κάθε τετράγωνο στην μέση . (1 τετράγωνο κομμάτι = 2 τρίγωνα) .
Σε κάθε τρίγωνο βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση .
Κλείνουμε τα μηλοπιτάκια μας δίνοντας σχήμα όπως βλέπετε στις φωτογραφίες .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς αντιστάσεις στην μεσαία σχάρα του φούρνου για 20 περίπου λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας .
Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.