5 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1/4 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα για πίτσα
λίγη τριμμένη παρμεζάνα
φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Απλώνουμε πάνω σε κάθε πίτα τη μοτσαρέλα και τον βασιλικό, βάζουμε από πάνω τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα
.
Ψήνουμε στον φούρνο πολύ προσεχτικά: βγάζουμε την πίτσα μόλις ακριβώς λιώσουν τα τυριά γιατί αν την παραψήσουμε το τυρί χάνει τους χυμούς και η πίτσα τη νοστιμιά της.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!
Υλικά
250 γραμμάρια γάλα φρέσκο
3 αβγά
2 φλιτζάνια φέτα σπασμένη σε χοντρά κομμάτια
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Μερικά κυβάκια βούτυρο αγελάδας για την επιφάνεια
Ελάχιστο αλάτι-μπόλικο πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς.
Σε μια λεκάνη, χτυπάμε με το σύρμα το γάλα με τα αβγά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε καλά.
Βουτυρώνουμε ένα φαρδύ ταψί - το μυστικό της νοστιμιάς είναι η πίτα να βγει λεπτή σαν πίτσα - και ρίχνουμε το χυλό.
Σκορπάμε ομοιόμορφα από πάνω τη φέτα και τα κυβάκια βουτύρου.
Ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Tips
Εναλλακτικά μπορούμε να προσθέσουμε και κίτρινα τυριά τριμμένα-μια ευκαιρία να καθαρίσουμε το ψυγείο από τα μικρά, ξεραμένα κομμάτια που έχουν περισσέψει.
Μπορούμε να την αρωματίσουμε με λίγη ρίγανη ή φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο ή με σποράκια γλυκάνισου.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!