Εύκολο γλυκό ψυγείου που θα σας ξετρελάνει ! | Aspas_recipes

Εύκολο γλυκό ψυγείου που θα σας ξετρελάνει !

efkolo-glyko-se-liga-lepta

Ετοιμάζουμε ένα εύκολο γλυκό ψυγείου με φανταστική γευση σοκολάτας, ελαφρώς σιροπιασμένο με μια ανάλαφρη βελούδινη κρέμα.
Ιδανικό γλυκό για αρχάριους , και για εργαζόμενους που δεν έχουν την πολυτέλεια να σπαταλάνε χρόνο στην κουζίνα.
Δοκιμάστε το σήμερα κιόλας.


efkolo-glyko-se-liga-lepta1

efkolo-glyko-se-liga-lepta2

Υλικά για την βάση 

2 αυγά 

180 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

200 γραμμάρια ζάχαρη

145 ml γάλα

125 ml λάδι (ηλιέλαιο , σπορέλαιο )

20 γραμμάρια κακάο 

7 γραμμάρια  μπέικιν (1.5 κουταλάκι του γλυκού )

1 βανίλια


Οδηγίες 

Χτυπάτε τα αυγά  και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, περίπου 10 λεπτά,  (Αν χτυπήσετε καλά το μείγμα , θα φουσκώσει  όμορφα και  δεν θα μυρίσουν ποτέ τα αυγά!)

Στη συνέχεια προσθέτουμε  το λάδι και  το γάλα και ανακατεύουμε, τέλος κοσκινίζουμε και 
προσθέτουμε τα στεγνά υλικά  (μπέικιν , βανίλια , κακάο )

Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και ανακατευούμε με σπάτουλα.

Τοποθετούμε την ζύμη σε ταψί 35Χ25 εκατοστών και  το λαδώνουμε ή στρώνουμε λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προοθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις για 25 - 30 λεπτα.

Όσο ψήνεται η ζύμη μας ετοιμάζουμε την σάλτσα (σιρόπι )και την κρέμα

efkolo-glyko-se-liga-lepta3

Για το σιρόπι 

400 ml γάλα

13 γραμμάρια κακάο 

80 γραμμάρια κουβερτούρα  

efkolo-glyko-se-liga-lepta4

Οδηγίες 

Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με το κακάο, το ανακατεύουμε με ένα σύρμα, 
το βάζουμε στη φωτιά, όταν φτάσει στο σημείο βρασμού, σβήνουμε τη φωτιά, 
προσθέτουμε τη σοκολάτα μας, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

efkolo-glyko-se-liga-lepta5

Για την κρέμα 

900 ml  γάλα

200 ml κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά

180 γραμμάρια ζάχαρη 

90 γραμμάρια κορν φλάουρ

1 βανίλια 

Επικάλυψη 

Τριμμάτα κουβερτούρας ή κακάο 

efkolo-glyko-se-liga-lepta6

Οδηγίες 

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτος από την κρέμα γάλακτος .

Τοποθετούμε στην φωτιά και  ανακατεύουμε μέχρι να πήξει καλά η κρέμα.

Αφαιρούμε από την φωτιά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε .

efkolo-glyko-se-liga-lepta8

Συναρμολόγηση

Αφαιρούμε το κέικ από τον φούρνο.

Οπως είναι ζεστό αναποδογυρίζουμε  το κέικ  έτσι  το κέικ  θα είναι πιο λείο και η σάλτσα - σιρόπι  θα απορροφηθεί  καλύτερα, ενώ είναι ζεστό).

Περιχύνουμε το ζεστό κέικ με την ζεστή σάλτσα.

Ρίχνουμε από πάνω την ζεστή κρέμα .

Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και  τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Πριν σερβίρουμε διακοσμούμε με τριμμάτα κουβερτούρας ή πικρό κακάο.

Κόβουμε σε κομμάτια κια απολαμβάνουμε ! 

efkolo-glyko-se-liga-lepta10

efkolo-glyko-se-liga-lepta11

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

 Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 






0 comments