Εύκολο γλυκό με κρέμα και καραμέλα | Aspas_recipes

Εύκολο γλυκό με κρέμα και καραμέλα

efkolo-glyko-me-krema-kai-karamela

Δείτε το βίντεο της συνταγής στο Youtube 

Εύκολο πεντανόστιμο γλυκό με κρέμα και καραμέλα. Οικονομικό γλυκό ψυγείου με απλά υλικά που όλοι έχουμε σπίτι μας . Ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής και απολάυστε μια πολύ νόστιμη πάστα με γεύση καραμέλα.

efkolo-glyko-me-krema-kai-karamela1

Για το εύκολο γλυκό με κρέμα και καραμέλα θα χρειαστούμε :

Υλικά για ένα μέτριο ταψί.

Για την βάση 
28 μπισκότα πτιμπερ

200 ml γάλα για να βουτήξουμε τα μπισκότα 

efkolo-glyko-me-krema-kai-karamela2

Για την κρέμα

1  λίτρο γάλα 

100 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος 

120 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

1 κουταλάκι του γλυκού εχύλισμα καραμέλα

150 γραμμάρια ζάχαρη 

efkolo-glyko-me-krema-kai-karamela3
 
Για την καραμέλα 

90 γραμμάρια ζάχαρη 

100 ml νερό

1 κουταλια σούπας κορνφλαουρ

200 ml νερό 

efkolo-glyko-me-krema-kai-karamela4

Οδηγίες

Αρχικά ετοιμάζουμε την κρέμα.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο κια αφήνουμε να λιώσει .

Προσθέτουμε το αλεύρι κια ανακατεύουμε μέχρι να αποροφηθεί όλο το αλευρι από το βούτυρο.

(Τεχνική σαν να κάνουμε μπεσαμέλ).

Ρίχνουμε την ζάχαρη , το εκχύλισμα καραμέλας και σταδιακά το γάλα.

Ανακατεόυμε συνεχώς με σύρμα χειρός μέχρι να πήξει η κρέμα .

Δεν απομακρυνόμστε από την φωτιά γιατί θα μας κολήσει ή κρέμα.

efkolo-glyko-me-krema-kai-karamela5

Για την βάση 
 
Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα και  βουτάμε ένα ένα 14 μπισκότα πτιμέρ .

Στρώνουμε τα μπισκότα στο πυρέξ.

Ετοιμάζουμε την κρέμα καραμέλα.

Σε ένα ανατικολλητικό τηγάνι βάζουμε την ζάχαρη και αφήνουμε την ζάχαρη να λιώσει κια να πάρει ένα ωραιο χρυσαφί χρώμα σε μέτρια θερμοκρασία.
Προσθέτουμε τα 100 ml νερό και αφήνουμε να δημιουργηθεί ένα σιρόπι καραμέλας.
Σε ένα μπολ βάζουμε το κορν φλαουρ κια κατόπιν προσθέτουμε τα υπόλοιπα 200 ml της συνταγής νερό κρύο για να διαλυθει το κορνοφλαουρ.

Ρίχνουμε το μείγμα κοτνφλαουρ στο σιρόπι καραμέλας κια ανακατευούμε πολύ καλά μέχρι να πήξει η κρέμα κια να κάνει φουσκάλες στην επιφανεια της.

efkolo-glyko-me-krema-kai-karamela6


Συναρμολόγηση 

Αφρατεύουμε την άσπρη κρέμα με μίξερ ή μπλέντερ χειρός κια βάζουμε την μισή ποσότητα αυτής πάνω από τα μπισκότα.

Ρίχνουμε κουταλιες κρέμα καραμέλας .

Στρώνουμε από πάνω ακόμα 14 μπισκότα αφού πρώτα τα βουτήξουμε στιγμιαία στο γάλα.

Καλύπτουμε με την υπόλοιπη άσπρη κρέμα και την υπόλοιπη κρέμα καραμέλας.

Κάνουμε σχε'αδια αν θέλουμε με ένα μαχαίρι ή ένα καλαμάκι από σουβλάκια.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να ενωθούν οι γεύσεις και κατόπιν κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

efkolo-glyko-me-krema-kai-karamela7

efkolo-glyko-me-krema-kai-karamela8

efkolo-glyko-me-krema-kai-karamela9



0 comments