Μπακλαβάς μπουκιές ! | Aspas_recipes

Μπακλαβάς μπουκιές !

mpaklavas-mpoukies1

Πεντανόστιμος μπακλάβάς σε ατομικές μπουκιές ! Τραγανά μελωμένα φύλλα κρούστας που σε κάθε μπουκια σκάει το καρύδι στον ουρανίσκο!! 


mpaklavas-mpoukies

Για τα μπακλαβαδάκια μπουκιές θα χρειαστούμε :

Υλικά  για 28-30 κομμάτια 

450 γραμμάρια φύλλα κρούστας για γλυκά

400 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο

1 κουταλιά σούπας κανέλα, σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρίφαλο

400 γραμμάρια καρύδια

50 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη

Για το σιρόπι

600 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη

400 ml νερό

1 στικ κανέλα

50 γραμμάρια μέλι


mpaklavas-mpoukies2

Οδηγίες

για την γέμιση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γεμισης σε ένα μπολ.

mpaklavas-mpoukies3

Ανοίγουμε τα φύλλο στον πάγκο ερφασίας μας.

Κόβουμε τα φύλλα στην μέση.

Απλώνουμε ένα κομμένο φύλλο , αλείφουμε με βούτυρο και καλύπτουμε από πάνω με ακόμα ένα φύλλο.

mpaklavas-mpoukies4

Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας γέμιση .

mpaklavas-mpoukies5

Τυλίγουμε το φύλλο προς τα μέσα σουρώνοντας το φύλλο στο τελειωμά του .

mpaklavas-mpoukies6

mpaklavas-mpoukies7

Γυρνάμε τα μπακλαβάκια με την σουρωμένη πλευρά προς τα πάνω και κόβουμε σε 2 κομμάτια.

mpaklavas-mpoukies8

Βουτυρώνουμε ελαφρά 1 ή 2 μικρά ταψάκια και τοποθετούμε τα μπακλαβαδάκια.

mpaklavas-mpoukies9

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να μας τελειώσουν όλα τα φύλλα .

mpaklavas-mpoukies10

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C στον αέρα. 

Απλώνουμε  όσο  βούτυρο περίσσεψε  με ένα πινέλο.

Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο, ψηλά στη σχάρα και ψήνουμε για 2 ώρες μέχρι να γίνει 
τραγανός.

mpaklavas-mpoukies11

Ετοιμάζουμε το σιρόπι 

Λίγα λεπτά πριν βγάλουμε τον μπακλαβά από τον φούρνο ετοιμάζουμε το σιρόπι.

mpaklavas-mpoukies12

Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό,  την κανέλα, το μέλι, και αφήνουμε να πάρει μια βράση μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Μόλις πάρει μια βράση και έχουμε βγάλει από τον φούρνο τον μπακλαβά, σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι τον καυτό μπακλαβά.

Προσέχουμε και σιροπιάζουμε σταδιακά με την κουτάλα για να μην διαλυθεί ο μπακλαβάς.

Αφήνουμε τον μπακλαβά στην άκρη μέχρι να ‘’πιει’’ όλο το σιρόπι.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

mpaklavas-mpoukies13

Πασπαλίζουμε από πάνω αν θέλουμε με τριμμένο καρύδι.

mpaklavas-mpoukies14

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 



0 comments