Αφράτα , μπισκότα που λιώνουν στο στόμα με την γεύση του ινδοκάρυδου . Σχηματίστε τα χριστουγεννιάτικα αστέρια σας, βουτήξτε τα στην σοκολάτα και απολαύστε τα .
Δείτε περισσότερες Χριστουγεννιάτικες Συνταγές
Για τα πολύ εύκολα μπισκότα καρύδας θα χρειαστούμε :
Υλικά
250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
200 γραμμάρια ζάχαρη
250 γραμμάρια καρύδα αποξηραμένη( ινδοκάρυδο )
1 αυγό
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 κουταλάκι γλυκού μπείκιν πάουντερ
1 κουταλιά σούπας κονιάκ ή χυμό πορτοκαλιού
2 βανίλιες
Επικάλυψη (προαιρετικά)
125 γραμμάρια κουβερτούρα
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι
Ινδοκάρυδο για διακόσμηση
Οδηγίες
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις .
Σε ένα μπολ με σύρμα χειρός ανακατεύουμε το βούτυρο με την ζάχαρη, Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε και πάλι.
Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ και τα ζυμώνουμε απαλά μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι (τελευταίο )και να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.
Βάζουμε την ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την ανοίγουμε με πλάστη.
Αφαιρούμε προσεκτικά την λαδόκολλα από πάνω και με ένα κουπ-πατ κόβουμε την ζύμη σε σχέδια της επιλογής μας.
Αφαιρούμε την ζύμη γύρω -γύρω από τα μπισκότα και την ξανανοίγουμε σε φύλλο.
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε τα μπισκότα για 15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 30 λεπτά .
Λιώνουμε 125 γραμμάρια κουβερτούρα σε μπαίν -μαρι , προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι και ανακατεύουμε .
Βουτάμε το μισό μπισκότο στην λιωμένη σοκολάτα και τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
0 comments