Εύκολα και νόστιμα κολοκυθοπιτάκια γλυκά με κίτρινη κολοκύθα. Αν σου αρέσει η κολοκύθα σίγουρα θα αγαπήσεις αυτά τα εύκολα κολοκυθοπιτάκια . Τα μπαχαρικά και οι ξηροί καρποί απογειώνουν την γεύση τους και απολαμβάνεις ένα νόστιμο γλυκάκι στο λεπτό .
Δείτε περισσότερες Συνταγές με κολοκύθα
Για τα εύκολα κολοκυθοπιτάκια θα χρειαστούμε :
Υλικά για 24 κομμάτια
2 Φύλλa σφολιάτας
Για την γέμιση
400 γραμμάρια κολοκύθα καθαρισμένη
60 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
25 γραμμάρια αμύγδαλα
25 γραμμάρια καρύδια
50 γραμμάρια σταφίδες
1 σφηνάκι κονιάκ (προαιρετικά)
Ακόμα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 - 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
Για την επικάλυψη
1 κρόκος αυγού χτυπημένο με λίγο γάλα
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Οδηγίες
Ετοιμάζουμε αρχικά την γέμιση
Καθαρίζουμε την κολοκύθα , κόβουμε σε φέτες και τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα . Βράζουμε την κολοκύθα για 15 λεπτά, ή ψήνουμε στον φούρνο για 25 λεπτά.
Αν βράσουμε την κολοκύθα κατόπιν την στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
Σε ένα αντικολητικό τηγάνι βάζουμε την κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη ,το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα για γεύση.
Τέλος προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τα καρύδια και τις σταφίδες στο μείγμα.
Σοτάρουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να σωθούν τα τυχόν υγρά της κολοκύθας .
Αφήνουμε να κρυώσει η κολοκύθα μας .
Ανοίγουμε 1 φύλλο σφολιάτας στον πάγκο της κουζίνας.
Τρυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι το φύλλο και κόβουμε την σφολιάτα σε 12 κομμάτια .
Βάζουμε σε κάθε κομμάτι μια γενναία κουταλιά γέμισης.
Κλείνουμε τα πιτάκια μας διπλώνοντας τις 2 άκρες.
Τοποθετούμε τα πιτάκια μας σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Χαράζουμε ελαφρά με ένα μαχαίρι τις σφολιάτες.
Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό + γάλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 30-40 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας .
Αφήνουμε να κρυώσουν για 15-20 λεπτά ,πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε .
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!
0 comments