Tarte tatin με αχλάδια θεϊκή! | Aspas_recipes

Tarte tatin με αχλάδια θεϊκή!

tarte-tatin-me-axladia

Πεντανόστιμη τάρτα με αχλάδια και καραμέλα. Γίνεται εύκολα και πολύ γρήγορα με απλά υλικά.
Με ένα φύλλο σφολιάτας και λίγα αχλάδια σε λίγα λεπτά έχετε ένα νόστιμο γλυκό στο πιάτο σας.

Δείτε περισσότερες Συνταγές με σφολιάτα 

tarte-tatin-me-axladia1

tarte-tatin-me-axladia2


Για την tarte-tatin θα χρειαστούμε :

Υλικά για ταψάκι 26 εκατοστών 

200 γραμμάρια ζάχαρη

100 γραμμάρια βούτυρο 

1 φύλλο σφολιάτας

8 αχλάδια ανάλογα το μέγεθος 

1/2 λεμόνι στυμμένο 

1 αυγό χτυπημένο  για το άλειμμα της σφολιάτας 

tarte-tatin-me-axladia3

Οδηγίες 

Αρχικά αν έχουμε πάρει σφολιάτα κατεψυγμένη , την βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο να αποψυχθεί . 

Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας στον πάγκο μας και με την βοήθεια ενός πιάτου λίγο μεγαλύτερο από την περιφέρεια του σκεύους που θα ψήσουμε την τάρτα  χαράζουμε σε κύκλό.

Τοποθετούμε το φύλλο πάνω σε λαδόκολλα και το διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 200°c.

Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο ή σε αντικολλητικό τηγάνι  απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του σκεύους την ζάχαρη.

tarte-tatin-me-axladia4

Τοποθετούμε το σκεύος δυνατή θερμοκρασία και μέσα σε 4-5 λεπτά η ζάχαρη θα λιώσει και θα πάρει το χρώμα της καραμέλας. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για να λιώσει ενιαία η ζάχαρη περίπου 7 λεπτά.

tarte-tatin-me-axladia5

Ρίχνουμε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα για να ενσωματωθεί με ην καραμέλα. Σε 3 λεπτά περίπου έχει πήξει όσο χρειαζόμαστε και είναι έτοιμη .

Η αλλαγή του χρώματος στην καραμέλα γίνεται σε δευτερόλεπτα γι' αυτό δεν απομακρυνόμαστε από την φωτιά.

Καθαρίζουμε  τα αχλάδια  από την φλούδα . Κόβουμε  τον πυρήνα και στη συνέχεια κόβουμε τα αχλάδια σε τέταρτα. Τοποθετούμε τα αχλάδια σε μπολ και τα ραντίζουμε με τον χυμό του λεμονιού.

tarte-tatin-me-axladia6

Ρίχνουμε την καραμέλα στον πάτο ενός πυρίμαχου σκεύους. (ή στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψάκι 26 εκατοστών ).

tarte-tatin-me-axladia7

Αραδιάζουμε από πάνω τις φέτες αχλαδιού. Η καραμέλα με το που θα βάλουμε τα αχλάδια παγώνει και κρυσταλλώνει, θα ξαναλιώσει στον φούρνο -δεν ανησυχούμε λοιπόν .

tarte-tatin-me-axladia8

tarte-tatin-me-axladia9

Τοποθετούμε την σφολιάτα πάνω από τα αχλάδια .

Τρυπάμε όλη την επιφάνεια της ζύμης με ένα πιρούνι  για να βγει ο ατμός.

Αλείφουμε το φύλλο σφολιάτας με χτυπημένο αυγό .

Ψήνουμε για περίπου 30- 35 λεπτά στον  φούρνο στους 200°C.

tarte-tatin-me-axladia10

tarte-tatin-me-axladia11

Αφήνουμε  να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά αφού  βγάλουμε την τάρτα  από το φούρνο. Στη συνέχεια, βάζουμε ανάποδα ένα  πιάτο από πάνω και αναποδογυρίζουμε την τάρτα  .

Σερβίρετε ιδανικά με παγωτό ή κρέμα.

tarte-tatin-me-axladia12

tarte-tatin-me-axladia13

Μυστικά 

Για την σφολιάτα που θα περισσέψει κόβουμε σε κομμάτια αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε .
στον φούρνο στους 180 -200 βαθμούς μέχρι να πάρει η σφολιάτα ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα .

Μπορούμε να φτιάξουμε :



tarte-tatin-me-axladia14

tarte-tatin-me-axladia15

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 





0 comments