Πολύ πολύ νόστιμα, εύκολα και γρήγορα αυτά τα μηλοπιτάκια θα τα λατρέψετε . Γίνονται σε 10 λεπτά με έτοιμο φύλλο σφολιάτας και το σπίτι πλημυρίζει αρώματα κανέλας καθώς ψήνονται. Τραγανά από έξω λόγω της σφολιάτας και πολύ ζουμερά από μέσα λόγω του μήλου.
Δείτε περισσότερες Συνταγές για μηλοπιτάκια
Για τα εύκολα #μηλοπιτάκια θα χρειαστούμε :
Υλικά για 6 ΄μεγάλα ή 12 μικρά #μηλοπιτάκια
5o γραμμάρια βούτυρο
70 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
3 μήλα
χυμό 1 λεμονιού
1 φύλλο σφολιάτας
1 αυγό για άλειμμα
Οδηγίες
Αρχικά πλένουμε πολύ καλά τα μήλα μας. Στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και καθαρίζουμε τα μήλα μας από τα κουκούτσια εσωτερικά.
Χρησιμοποιούμε το ειδικό εργαλείο αν έχουμε ή κόβουμε κάθε μήλο στην μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Κόβουμε τα μήλα πάνω σε ξύλο κοπής σε όσο πιο λεπτές φέτες μπορούμε .
Τοποθετούμε τα μήλα σε μπολ, τα ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού ,και ρίχνουμε 100 ml νερό.
Καλύπτουμε το μπολ με ένα πιάτο έτσι ώστε τα μήλα να είναι βυθισμένα στο νερό και τοποθετούμε το μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων στα 600 W για 3 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με την ζάχαρη και την κανέλα δημιουργώντας έτσι μια πάστα .
Αφαιρούμε το φύλλο σφολιάτας από το ψυγείο και το απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας .
Κόβουμε το φύλλο σε 6 μεγάλες λωρίδες για 6 μεγάλα μηλοπιτάκια ή κόβουμε τις λωρίδες στην μέση για 12 μικρά μηλοπιτάκια.
Απλώνουμε την πάστα κανέλας σε όλες τις λωρίδες.
Στην άκρη κάθε λωρίδας τοποθετούμε τα μήλα και κλείνουμε καλύπτοντας τα μήλα διπλώνοντας με το υπόλοιπο φύλλο.
Αλείφουμε όλη την επιφάνεια του φύλλου με αυγό και ρολάρουμε σχηματίζοντας ένα τριανταφυλλένιο μηλοπιτάκι.
Τοποθετούμε τα μηλοπιτάκια μας σε φόρμα για κεκάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 40/ 45 λεπτά.
0 comments