Τριφτή μηλόπιτα με καραμελωμένα μήλα θεική ! | Aspas_recipes

Τριφτή μηλόπιτα με καραμελωμένα μήλα θεική !

milopita-efkolh

Απερίγραπτα νόστιμη μηλόπιτα με απλά υλικά που όλοι έχουμε σπίτι μας. Τα καραμελωμένα μήλα της προσθέτουν μια ξεχωριστή νοστιμιά. Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή την #μηλόπιτα σήμερα κιόλας και θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα.

Δείτε περισσότερες Συνταγές για μηλόπιτες 

milopita-efkoli1

Για την #τριφτή #μηλόπιτα θα χρειαστούμε:

Υλικά για ταψάκι 24 εκατοστών 

Για την ζύμη -βάση τάρτας και επικάλυψη :

1 αυγό

80 γραμμάρια ζάχαρη 

100 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν

280 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

milopita-ekoli3

Για την γέμιση 

4 μήλα κομμένα

100 γραμμάρια ζάχαρη 

30 γραμμάρια βούτυρο 

1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό κανέλα 

milopita-ekoli4

Οδηγίες 

Για να φτιάξουμε την #μηλόπιτα αρχικά ετοιμάζουμε την γέμιση  .

Πλένουμε και αν θέλουμε καθαρίζουμε τα μήλα από την φλούδα.

Κόβουμε σε 2 κομμάτια και καθαρίζουμε τα μήλα από τα κουκούτσια.

Κόβουμε τα μήλα σε μικρότερα κομμάτια.

Ραντίζουμε τα μήλα με χυμό 1/2 λεμονιού .

milopita-ekoli5

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε την ζάχαρη και σε χαμηλή προς μεσαία θερμοκρασία  (εστία 6-7) αφήνουμε να λιώσει  και να αλλάξει χρώμα , να πάρει το χρώμα δηλαδή της καραμέλας .

Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ελαφρά έτσι ώστε να ενσωματωθεί με την ζάχαρη.

Προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε έτσι ώστε να πάει παντού η καραμέλα.

Αφήνουμε για 5 -10 λεπτά (αν χρειαστεί χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς ) μέχρι να βγάλουν τα μήλα τα υγρά τους και να μαραθούν ελαφρά.

Αφαιρούμε το τηγάνι από την φωτιά και τοποθετούμε τα καραμελωμένα μήλα σε ένα μπολ.

Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά πριν τα τοποθετήσουμε πάνω στην ζύμη .

milopita-ekoli6

Ετοιμάζουμε την ζύμη 

Για την ζύμη 

Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό με την ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός να αναμειχθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε και πάλι.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτουμε στην ζύμη .

milopita-ekoli7

Ζυμώνουμε - τρίβουμε τα υλικά με τα χέρια μας και βλέπουμε πως η ζύμη μας δεν γίνεται ζυμάρι αλλα έχει την υφή της άμμου και αυτό ακριβώς θέλουμε .

milopita-ekoli8

Λαδώνουμε ένα ταψάκι 24 εκατοστών (ιδανικά ταψάκι με αποσπώμενο πάτο ) και ρίχνουμε τα 3/4 του μείγματος της ζύμης. Κρατάμε το υπόλοιπο 1/4 για την επικάλυψη .

milopita-ekoli9

Με τα χέρια μας ή με την βοήθεια τον πάτο ενός  ποτηριού απλώνουμε τα τρίμματα ζύμης σε όλη την επιφάνεια αλλα και περιμετρικά του ταψιού για να δημιουργήσουμε την βάση και τα τοιχώματα όπου θα βάλουμε την γέμιση . 

Η ζύμη απλώνεται εύκολα και παίρνει σχήμα.

Τοποθετούμε τα καραμελωμένα μήλα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.

milopita-ekoli10

Καλύπτουμε από πάνω τα μήλα με το υπόλοιπο 1/4 τρίμματος που κρατήσαμε πιο πριν .

milopita-ekoli11

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για περίπου 30- 35 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας.

milopita-ekoli12

Αφήνουμε να κρυώσει η μηλόπιτα και αφαιρούμε από το ταψί.

Τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.

milopita-ekoli13

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε ζάχαρη άχνη , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε . 

milopita-ekoli14

milopita-ekoli15

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments