Εκμέκ παγωτό με τσουρέκι ! | Aspas_recipes

Εκμέκ παγωτό με τσουρέκι !

ekmek-pagoto

Ένα πεντανόστιμο εκμέκ παγωτό με σιροπιασμένες φέτες τσουρεκιού στην βάση  και κρεμώδη σπιτικό παγωτό  για κρέμα. Απολαύστε το μετά το κυρίως γεύμα !

Δείτε περισσότερες Συνταγές με τσουρέκι 

 ekmek-pagoto1

Για το εκμέκ παγωτό με τσουρέκι θα χρειαστούμε :

Υλικά

7  φέτες τσουρεκιού πάχους 1½ εκ.

250 κρέμα γάλακτος  35% λιπαρά παγωμένη από το ψυγείο 

1 μικρό εβαπορέ γάλα 170 γραμμάρια παγωμένο από το ψυγείο 

1 ζαχαρούχο γάλα 400 γραμμάρια 
παγωμένο από το ψυγείο 

1 κουτάκι τυρί κρέμα 200 γραμμάρια *
παγωμένο από το ψυγείο 

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα *

Προαιρετικά για  γεύση καϊμάκι 

3-4 κουταλάκια του γλυκού σαλέπι χωρίς ζάχαρη *

Για το σιρόπι 

400  γραμμάρια ζάχαρη

250 γραμμάρια νερό

1 ξυλάκι κανέλα

(* Δείτε παρακάτω στις Σημειώσεις )

ekmek-pagoto2

Οδηγίες 

Κόβουμε το τσουρέκι σε φέτες και τις στρώνουμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς στον αέρα για περίπου 30 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο  ροδοκόκκινο χρώμα και να φρυγανιστούν.

ekmek-pagoto3

Αφήνουμε τις ψημένες φέτες τσουρεκιού να κρυώσουν πολύ καλά.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι 

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε όλα μας τα υλικά για το σιρόπι. 

Βράζουμε για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά και κατόπιν αφήνουμε στην άκρη να χλιαίνει.

ekmek-pagoto4

Τοποθετούμε τις ψημένες φέτες τσουρεκιού στο ταψάκι μας και περιχύνουμε κουταλιά-κουταλιά με το ζεστό (όχι καυτό ) σιρόπι .

ekmek-pagoto5

Ετοιμάζουμε το παγωτό 

Όλα τα υλικά μας να είναι  παγωμένα για 8 ώρες τουλάχιστον .

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος να  γίνει σαντιγί αφράτη ( όχι σφιχτή).

ekmek-pagoto6

Ρίχνουμε το ζαχαρούχο, το εβαπορέ , την μαστίχα και τέλος το τυρί κρέμα.  Χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα . 

Αν θέλουμε γεύση καϊμάκι στο παγωτό μας θα ρίξουμε και το σιρόπι με το σαλέπι .(δες παρακάτω στις σημειώσεις )

Ρίχνουμε το μείγμα παγωτού πάνω από τις σιροπιασμένες φέτες τσουρεκιού .

ekmek-pagoto7

Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε την μισή ποσότητα μείγματος με ένα κουτάλι και την υπόλοιπη ποσότητα να την βάλουμε σε κορνε ζαχαροπλαστικής δημιουργώντας σχέδιο.

ekmek-pagoto8

Πασπαλίζουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης αν θέλουμε καλύπτουμε με διαφανής μεμβράνη ή καπάκι και τοποθετούμε στην κατάψυξη .

ekmek-pagoto9

Σημειώσεις

Για το τυρί κρέμα 

Το τυρί κρέμα δεν διακρίνεται καθόλου μα καθόλου στην γεύση του παγωτού. Αντιθέτως είναι το υλικό που κάνει το μείγμα αφράτο , κρεμώδες και να μην κρυσταλλώνει στην κατάψυξη.

Σερβίρεται το γλυκό σας- το παγωτό απευθείας από την κατάψυξη χωρίς να περιμένετε μα ξεπαγώσει .

ekmek-pagoto10

Για την μαστίχα 

Στο multi βάζουμε 2-3 κόκκους μαστίχα και 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη . Τα τρίβουμε πολύ καλά. Κρατάμε το μείγμα μας σε γυάλινο βαζάκι μαζί με τα υπόλοιπα μπαχαρικά μας στο ντουλάπι της κουζίνας μας . Χρησιμοποιούμε όσο μας χρειάζεται κάθε φόρα .

Παγωτό με γεύση καϊμάκι 

Για να δώσουμε γεύση καϊμάκι στο παγωτό μας χρειαζόμαστε μια σκόνη που ονομάζεται σαλέπι (πωλείται σε όλα τα μπαχαράδικα ).

ekmek-pagoto11

Κρατάμε λίγο από το σιρόπι μας και όπως είναι καυτό διαλύουμε σε αυτό το σαλέπι.

Αφήνουμε να χλιαίνει λίγο και κατόπιν το προσθέτουμε στο μείγμα παγωτού μας . 

Ανακατεύουμε να αναμειχθεί καλά και κατόπιν βάζουμε το μείγμα παγωτού πάνω από το σιροπιασμένο τσουρέκι μας .

ekmek-pagoto12

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

ekmek-pagoto13

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments