Xριστουγεννιάτικα δεντράκια με κέικ !(Κέικ σοκολάτας) | Aspas_recipes

Xριστουγεννιάτικα δεντράκια με κέικ !(Κέικ σοκολάτας)

 xristoygenniatika-dentrakia-me-keik2
 
Αυτό το πολύ εύκολο σοκολατένιο κέικ μεταμορφώνεται σε χριστουγεννιάτικα δεντράκια. Ιδανική συνταγή για να παίξετε και να διασκεδάσετε με τα παιδιά σας στην κουζίνα .
Ζουμερό και αφράτο διατηρείται για πολλές μέρες μαλακό (αν μείνει ) .

Δείτε περισσότερες  Χριστουγεννιάτικες Συνταγές 

xristoygenniatika-dentrakia-me-keik1

Για το #εύκολο #κέικ #σοκολάτας θα χρειαστούμε :

Υλικά για φόρμα 20 εκατοστών

125 γραμμάρια ζάχαρη

2 αυγά 

100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν

50 γραμμάρια κακάο κοσκινισμένο

125 ml λάδι- (Αραβοσιτελαίο ή  Ελαιόλαδο ή Ηλιέλαιο)

125 ml γάλα (πλήρες ή 2 %)

1 βανίλια 


xristoygenniatika-dentrakia-me-keik

Ακόμα

Κακάο για πασπάλισμα της φόρμας

8 ξυλάκια παγωτού ή παιδικές γλωσσοδέτες

Επικάλυψη 

200 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος 

2 κουταλιές σούπας λάδι 

Προαιρετικά

1/2 δόση γλάσο royal icing χρειαζόμαστε :

1 ασπράδι αυγού 30 γραμμαρίων

200 γραμμάρια κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη 

 Αναλυτικά βήμα , βήμα η συνταγή στον παραπάνω σύνδεσμο 

xristoygenniatika-dentrakia-me-keik3

Οδηγίες

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψει το μείγμα.

Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι , το κακάο , την βανίλια και το μπέικιν .Ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.

Προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών το γάλα και κατόπιν  το λάδι.

Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε  ξανά.

xristoygenniatika-dentrakia-me-keik4

Έχουμε ένα σοκολατένιο μείγμα.

Βουτυρώνουμε ελαφρά μια φόρμα-ταψάκι και πασπαλίζουμε με κακάο (αντί για αλεύρι).

xristoygenniatika-dentrakia-me-keik5

Τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι και ρίχνουμε την σοκολατένια ζύμη μας.

Στρώνουμε την επιφάνεια της ζύμης, χτυπάμε μερικές φορές το ταψάκι μας πάνω στον πάγκο  εργασίας μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς αντιστάσεις για περίπου 30-40 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας.

xristoygenniatika-dentrakia-me-keik6

Κάνουμε το τέστ της οδοντογλυφίδας και αν βγει καθαρή αφαιρούμε το κέικ από τον φούρνο.

xristoygenniatika-dentrakia-me-keik7

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πολύ καλά.

Αφαιρούμε από το ταψάκι και τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. (μην ξεχάσετε το σκεύος σας -πιατέλα να  έχει  καπάκι για να διατηρηθεί μαλακό, ζουμερό και αφράτο αν το φτιάξετε από την προηγούμενή μέρα ή αν θέλετε να το αποθηκεύσετε αφού το φτιάξετε . )

Όσο κρυώνει το κέικ ετοιμάζουμε το  γλασο royal icing και  λιώνουμε την κουβερτούρα.

xristoygenniatika-dentrakia-me-keik8

Για την επικάλυψη σοκολάτας :

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε λίγο νερό και από πάνω ένα μεταλλικό μπολ να εφάπτεται στο κατσαρόλι (μπαιν -μαρι ).

Προσθέτουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια στο μεταλλικό μπολ και λιώνουμε την σοκολάτα σε χαμηλή θερμοκρασία.

xristoygenniatika-dentrakia-me-keik9

Μόλις λιώσει η σοκολάτα προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.

Διακόσμηση 

Κόβουμε το κέικ πρώτα στα 4 σχηματίζοντας ένα σταυρό και κατόπιν κάθε- ένα κομμάτι στην μέση . 'Έχουμε στο σύνολο δηλαδή 8 κομμάτια.

xristoygenniatika-dentrakia-me-keik10
Ρίχνουμε σίγα-σιγά την λιωμένη κουβερτούρα πάνω σε κάθε κομμάτι κέικ.

xristoygenniatika-dentrakia-me-keik11

Προσθέτουμε ένα-ένα τα ξυλάκια σε κάθε κομμάτι κέικ.

xristoygenniatika-dentrakia-me-keik12

xristoygenniatika-dentrakia-me-keik13

Πριν στεγνώσει η σοκολάτα μπορούμε να στολίσουμε με διάφορα χρωματιστά τρουφάκια ή 
καραμελάκια   m &m s  ή χριστουγεννιάτικα ζαχαρωτά.

Αν θέλουμε μπορούμε να στολίσουμε από πάνω με το  γλάσο royal icing.

Τοποθετούμε το γλάσο αν θέλουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής ή με ένα κουτάλι κάνουμε γραμμές πάνω στο κέικ.

 xristoygenniatika-dentrakia-me-keik15

xristoygenniatika-dentrakia-me-keik14

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 





0 comments