Κουραμπιέδες μπουκιές !(απλοί και σοκολάτας ) | Aspas_recipes

Κουραμπιέδες μπουκιές !(απλοί και σοκολάτας )

kourampiedes-mpoukitses

Κουραμπιεδάκια  στολισμένα με αρωματική ζάχαρη άχνη ή επικαλυμμένοι με σοκολάτα είναι μια από τις  πιο νόστιμες χριστουγεννιάτικες λιχουδιές που δεν πρέπει να λείπουν από το γιορτινό μας τραπέζι .Δοκιμάστε τα κουραμπιεδάκια μπουκίτσες και θα τις απολαύσετε μικροί και μεγάλοι. 

Δείτε περισσότερες Συνταγές για κουραμπιέδες 

kourampiedes-mpoukitses1

Για τα κουραμπιεδάκια μπουκιές θα χρειαστούμε :

Υλικά για 30-40 κομμάτια 

250 - 300  γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

115 γραμμάρια ζάχαρη 

200 γραμμάρια βούτυρο Νουνού ή Adoro σε θερμοκρασία δωματίου 

150 γραμμάρια  χοντροκομμένα ψημένα ανάλατα αμύγδαλα

2 βανίλιες

1 κρόκος αυγού (μεσαίο) 

1 πρέζα αλάτι 

Κουραμπιέδες Σοκολάτας

200 γραμμάρια κουβερτούρα 

1 κουταλιά σούπας λάδι 

Για το πασπάλισμα 

2 φλιτζάνια (240 γραμμάρια) ζάχαρη άχνη 

και 4 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη βανίλιας. 

kourampiedes-mpoukitses2


Οδηγίες

Αρχικά τοποθετούμε τα αμύγδαλα  σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα .

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς αέρα για 15 περίπου λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα χρησιμοποιήσουμε.

Για την ζύμη 

Ανακατεύουμε στο μπολ του μίξερ  χρησιμοποιώντας το φτερό  το βούτυρο, τη ζάχαρη,  μια πρέζα αλάτι, την βανίλια και τον κρόκο αυγού μέχρι να ανακατευτούν καλά. 

kourampiedes-mpoukitses3

Προσθέτουμε   τα χοντροκομμένα αμύγδαλα και  το αλεύρι και ανακατεύουμε. 

kourampiedes-mpoukitses4

 Ζυμώνουμε  τη ζύμη μέχρι να είναι λεία. 

kourampiedes-mpoukitses5

Πιάνουμε μικρά κομμάτια ζύμης  και πλάθουμε σε μπαλίτσες.

kourampiedes-mpoukitses6

Τοποθετούμε τα κουραμπιεδάκια   σε ταψί με λαδόκολλα .

kourampiedes-mpoukitses7

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους (180 ° C) στη μεσαία σχάρα για περίπου  15-20  λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας . Ψήνουμε  έως ότου οι άκρες αρχίσουν να γίνονται ανοιχτές χρυσές. 

Αφήνουμε  τα κουραμπιεδάκια  να κρυώσουν στο ταψί. 

kourampiedes-mpoukitses8

Ανακατεύουμε   τη ζάχαρη άχνη και τη ζάχαρη βανίλια και πασπαλίζουμε τους μισούς κουραμπιέδες  με το μείγμα ζάχαρης αν θέλουμε να κάνουμε και κουραμπιέδες σοκολάτας.

Για τους κουραμπιέδες σοκολάτας

Σε μπαιν μαρί λιώνουμε 200 γραμμάρια κουβερτούρα σοκολάτας ή γάλακτος . Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

kourampiedes-mpoukitses9

Βουτάμε στην λιωμένη σοκολάτα ένα ένα τα κουραμπιεδάκια- μπουκιές  και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Πριν σταθεροποιηθεί ή σοκολάτα , πασπαλίζουμε με τριμμένο αμύγδαλο .

kourampiedes-mpoukitses10

Τοποθετούμε τα κουρεμπιεδάκια μας σε καραμελόχαρτα και κατόπιν  σε πιατέλα σερβιρίσματος.

Τρώμε  τις μπουκίτσες μας και απολαμβάνουμε .

kourampiedes-mpoukitses11

kourampiedes-mpoukitses12

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments