Εύκολο Κέικ Χριστουγέννων - Ginger cake !! | Aspas_recipes

Εύκολο Κέικ Χριστουγέννων - Ginger cake !!

keik-xristougennon 

Αφράτο , πολύ νόστιμο #κέικ Χριστουγέννων με αρώματα κανέλας και γαρύφαλλου να   μοσχομυρίσει το σπίτι σας ! Διατηρείται μαλακό πολλές μέρες σε θερμοκρασία δωματίου ! Δοκιμάστε το και απολαύστε το !


keik-xristougennon1

Για το εύκολο #κέικ Χριστουγέννων θα χρειαστούμε :

Υλικά για φόρμα 20 εκατοστών 

170 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

30 γραμμάρια κορν φλάουρ 

150 γραμμάρια καστανή ζάχαρη

90 γραμμάρια βούτυρο 

2 αυγά 

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν

100 ml γάλα 

Ακόμα -μυρωδικά 

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 

1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο

1/2 κουταλάκι του γλυκού τζιντζερ (πιπερόριζα σε σκόνη )

keik-xristougennon2

Οδηγίες

Στο μπολ του μίξερ βάζουμε την ζάχαρη με το βούτυρο και τα χτυπάμε στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα.

keik-xristougennon3

Προσθέτουμε τα αυγά ένα - ένα συνεχίζοντας να χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα πλέον.

Προσθέτουμε το γάλα και τα μυρωδικά και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα μας .

keik-xristougennon4

Σε  άλλο μπολ ανακατεύουμε το κοσκινισμένο αλεύρι , το κορν φλάουρ κια το μπέικιν.

Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα αλευριού στην ζύμη μας .

keik-xristougennon5 keik-xristougennon6

Βούτυρο-αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ και πασπαλίζουμε με αλεύρι ή αλείφουμε με λάδι μια αντικολλητική φόρμα για κέικ.

Τοποθετούμε την ζύμη μας στην φόρμα ,ισιώνουμε την επιφάνεια του κέικ, χτυπάμε την φόρμα μας κάποιες φορές στον πάγκο εργασίας μας και βάζουμε στον φούρνο.

keik-xristougennon7

Ψήνουμε σε προθερμασμένο αέρα στον αέρα στους 175 βαθμούς για 30-40 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας.

keik-xristougennon8

keik-xristougennon9

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments