Κέικ espresso θεικό!!! | Aspas_recipes

Κέικ espresso θεικό!!!

espresso-keik14

Πεντανόστιμο , κέικ, πολύ ,πολύ αφράτο που αν αγαπάτε την γεύση του καφέ espresso  είμαι σίγουρη πως αυτό το κέικ θα γίνει το αγαπημένο σας .  Η επικάλυψη του γλάσου πραγματικά το απογειώνει. 

Δείτε περισσότερες Συνταγές για κέικ 

espresso-keik1

Για το πολύ αφράτο #espresso κέικ θα χρειαστούμε :

Υλικά  για φόρμα κέικ 25 εκατοστών 

5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 

250 γραμμάρια ζάχαρη

60 γραμμάρια γάλα σε θερμοκρασία δωματίου

260 γραμμάρια  αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

2 βανίλιες  ή 1 φακελάκι βανιλίνη

2 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίο διαλυτό καφέ espresso

2 κουταλάκια του γλυκού κακάο χωρίς ζάχαρη (15 γραμμαρίων.)

1 φλιτζανάκι  ζεστό  καφέ espresso περίπου 20 γραμμαρίων 

espresso-keik2

Για το γλάσσο του καφέ

20 γραμμάρια  ζεστό εσπρέσο (περίπου 2 κουταλιές της σούπας)

200 γραμμάρια  ζάχαρη άχνη

espresso-keik3

 Οδηγίες 

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε  το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη και  την  βανίλια μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο. 

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι τα αυγά με το γάλα. 

espresso-keik4

Τα προσθέτουμε λίγο-λίγο στην κρέμα βουτύρου ανακατεύοντας. 

Αν το μείγμα μας  αρχίσει να διαχωρίζεται, προσθέτουμε  2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι πριν προσθέσουμε τα υπόλοιπα αυγά. 

Μόλις ενσωματωθεί όλο το μείγμα των αυγών, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε τόσο όσο χρειάζεται  για να ενσωματωθεί καλά, χωρίς να ανακατεύουμε πολύ.

espresso-keik5

Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 ίσα μέρη: αφήνουμε το ένα μέρος  λευκό. 

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε  2 κουταλάκια του γλυκού κακάο, 2 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίο καφέ και 20 γραμμάρια ζεστού καφέ, ανακατεύουμε τε καλά μέχρι να έχετε μια κρέμα. 

espresso-keik6


Προσθέτουμε την κρέμα καφέ στο άλλο μισό της ζύμης.

espresso-keik7

espresso-keik8

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ.

espresso-keik9

Ανακατεύουμε  τις 2 ζύμες εναλλάξ με ένα ξυλάκι   .

Ψήνουμε σε προθερμασμένο στατικό φούρνο στους 180° για 40-45 λεπτά περίπου. 

Κάνουμε πάντα το τεστ οδοντογλυφίδας . 

espresso-keik10

Αφού το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και μετά το βγάζουμε σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. 

espresso-keik11

Για το γλάσσο. 

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε τον ζεστό καφέ, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες και πολύ πηχτό γλάσο. (αν είναι πολύ σκληρό, προσθέτουμε πολύ λίγο καφέ αν είναι πολύ ρευστό, προσθέτουμε  περισσότερη ζάχαρη).

espresso-keik12

espresso-keik13

Με ένα κουταλάκι του γλυκού ή αν θέλουμε βάζουμε το γλάσο σε μια πλαστική σακούλα με Zip ,  περιχύνουμε  το γλάσσο πάνω από το κέικ διακοσμούμε  με κόκκους καφέ ή σκόνη καφέ.

espresso-keik

espresso-keik16

espresso-keik15

Σημείωση 
Διατηρούμε  σε σκεύος πλαστικό για κέικ και παραμένει απαλό και νόστιμο για 1 εβδομάδα.

Μπορούμε  να προσθέσουμε  την κρέμα καφέ (2 κουταλάκια του γλυκού κακάο, 2 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίος καφές και 20 γραμμάρια ζεστού καφέ) σε όλη τη ζύμη για να έχετε ένα απλό κέικ καφέ χωρίς διχρωμία.

espresso-keik17

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!! 

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram

0 comments