Πεντανόστιμο φαγητό με κανελόνια, κιμά και σάλτσα! Απογειώστε την γεύση τους πασπαλίζοντας από πάνω κεφαλογραβιέρα και θα γλύφετε τα δάχτυλά σας. Φαγητό για όλη την οικογένεια που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.
Δείτε περισσότερες Συνταγές με ζυμαρικά
Για τα κανελόνια με κιμά και σάλτσα ντομάτας θα χρειαστούμε :
Υλικά για 2 ταψάκια
1 πακέτο κανελόνια
Σάλτσα ντομάτας (συνταγή παρακάτω )
Γέμιση κιμά (συνταγή παρακάτω )
130 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Υλικά για την γέμιση
750 γραμμάρια κιμάς2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
ή
1 κουτί ντοματάκια +1-2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
ελαιόλαδο
αλάτι
1/2 ποτηράκι κρασί κόκκινο
200 γραμμάρια τυρί gouda
Για τη σάλτσα ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
600 γραμμάρια τριμμένες ντομάτες
ή
1 χάρτινη συσκευασία ντοματάκι 500 γραμμαρίων
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
Για τον κιμά
Ρίχνουμε τον κιμά και το κρασάκι και αφήνουμε όλα μαζί χαμηλώνοντας την φωτιά να σωταριστούν καλά.
Ρίχνουμε την σάλτσα μας αλάτι και το πιπέρι (αν θέλουμε) και αφήνουμε την σάλτσα να βράσει. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νεράκι.
Θέλουμε ο κιμάς μας να έχει σαλτσούλα για να το σουρώσουμε και το ζουμάκι να το χρησιμοποιήσουμε μετά.
Προσέχουμε η σάλτσα να έχει βράσει καλά . Αφήνουμε να κρυώσει ή σάλτσα με τον κιμά , σουρώνουμε τον κιμά, κρατώντας το ζουμάκι. Προσθέτουμε το τυρί gouda και ανακατεύουμε.
Ο κιμάς έτσι μένει στεγνός ώστε να μπορούμε εύκολα να γεμίσουμε τα κανελόνια .
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας.
Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τον πελτέ και την πάπρικα, σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 15-18 λεπτά.
Στρώνουμε τα κανελόνια μας άδεια σε ένα ταψάκι.
Τοποθετούμε τον κιμά μας σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε εύκολα τα κανελόνια μας ! Αν δεν έχουμε σακούλα τότε μπορούμε εξίσου και με το κουταλάκι.
Αν περισσέψει κιμάς τον ρίχνουμε ανάμεσα στα κανελόνια. Προσθέτουμε το ζουμάκι σάλτσας από τον κιμά που σουρώσαμε.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα.
Καλύπτουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα, για 30 λεπτά.
Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 200°C και
ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, προσέχοντας να μην αρπάξει η επιφάνεια.
Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 15 λεπτά και σερβίρουμε.
ζυμαρικά
Κανελόνια
κανελόνια με κιμά και σάλτσα
μακαρόνια
σπιτικό φαγητό
τι μαγειρεύουμε
φαγητα φούρνου
0 comments