Κανελόνια με κιμά και σάλτσα ντομάτας! | Aspas_recipes

Κανελόνια με κιμά και σάλτσα ντομάτας!

kanelonia-me-kima-kai-saltsa-ntomatas

Πεντανόστιμο φαγητό με κανελόνια, κιμά και σάλτσα! Απογειώστε την γεύση τους  πασπαλίζοντας από πάνω κεφαλογραβιέρα και θα γλύφετε τα δάχτυλά σας. Φαγητό για όλη την οικογένεια  που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. 

Δείτε περισσότερες Συνταγές με ζυμαρικά 

kanelonia-me-kima-kai-saltsa-ntomatas1

Για τα κανελόνια με κιμά και σάλτσα ντομάτας θα χρειαστούμε :

Υλικά για 2 ταψάκια 

1 πακέτο κανελόνια

Σάλτσα ντομάτας (συνταγή παρακάτω )

Γέμιση κιμά (συνταγή παρακάτω )

130 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Υλικά για την γέμιση

750 γραμμάρια κιμάς

2  κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα 

ή

1 κουτί ντοματάκια +1-2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια

ελαιόλαδο

αλάτι

1/2 ποτηράκι κρασί κόκκινο

200 γραμμάρια τυρί gouda 

kanelonia-me-kima-kai-saltsa-ntomatas3

Για τη σάλτσα ντομάτας

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κουταλιά σούπας  πελτέ ντομάτας

1 κουταλάκι του γλυκού  γλυκιά πάπρικα

600 γραμμάρια  τριμμένες ντομάτες 
ή
1 χάρτινη συσκευασία ντοματάκι 500 γραμμαρίων 

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

kanelonia-me-kima-kai-saltsa-ntomatas4

 Οδηγίες

Για τον κιμά 

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λαδάκι και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.
Ρίχνουμε τον κιμά και το κρασάκι και αφήνουμε όλα μαζί χαμηλώνοντας την φωτιά να σωταριστούν καλά.

Ρίχνουμε την σάλτσα μας αλάτι και το  πιπέρι (αν θέλουμε) και αφήνουμε την σάλτσα να βράσει. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νεράκι.

Θέλουμε ο κιμάς μας να έχει σαλτσούλα για να το σουρώσουμε και το ζουμάκι να το χρησιμοποιήσουμε μετά.

kanelonia-me-kima-kai-saltsa-ntomatas5

Προσέχουμε  η σάλτσα να έχει βράσει καλά . Αφήνουμε να κρυώσει ή σάλτσα  με τον κιμά , σουρώνουμε τον κιμά, κρατώντας το ζουμάκι. Προσθέτουμε το τυρί gouda και ανακατεύουμε.

Ο κιμάς έτσι μένει  στεγνός ώστε να μπορούμε εύκολα  να γεμίσουμε τα κανελόνια .

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας. 
Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κουταλιές σούπας  ελαιόλαδο  και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. 

kanelonia-me-kima-kai-saltsa-ntomatas6

Προσθέτουμε  τον πελτέ και την πάπρικα,  σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη,  ανακατεύοντας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 15-18  λεπτά.

Στρώνουμε τα κανελόνια μας άδεια σε ένα ταψάκι. 

kanelonia-me-kima-kai-saltsa-ntomatas7

Τοποθετούμε τον κιμά μας  σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε εύκολα τα κανελόνια μας ! Αν δεν έχουμε σακούλα τότε μπορούμε εξίσου και με το κουταλάκι.

Αν περισσέψει κιμάς τον ρίχνουμε ανάμεσα στα κανελόνια. Προσθέτουμε το ζουμάκι σάλτσας  από τον κιμά που σουρώσαμε. 

kanelonia-me-kima-kai-saltsa-ntomatas8

kanelonia-me-kima-kai-saltsa-ntomatas9

Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα. 

Καλύπτουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα, για 30 λεπτά. 

kanelonia-me-kima-kai-saltsa-ntomatas10

kanelonia-me-kima-kai-saltsa-ntomatas11

Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 200°C και 
ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, προσέχοντας να μην αρπάξει η επιφάνεια.

Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 15 λεπτά και σερβίρουμε.

kanelonia-me-kima-kai-saltsa-ntomatas12

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram

kanelonia-me-kima-kai-saltsa-ntomatas13

0 comments