Πεντανόστιμο και εύκολο γλυκό με ζελέ και γάλα. Νόστιμο επιδόρπιο με πολύ απλά υλικά , δροσερό ,φτιάχνεται εύκολα και εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους.
Δείτε περισσότερες Συνταγές με ζελέ
Για το νόστιμο γλυκό με ζελέ θα χρειαστούμε :
Υλικά:
3 φακέλους ζελέ με γεύση φράουλα (3x100 γραμμάρια)
800 ml αγελαδινό φρέσκο γάλα (1.5% έβαλα -μπορείτε και πλήρης)
300 ml νερό
Φράουλες κομμένες σε κομματάκια (προαιρετικά)
Επικάλυψη (προαιρετικά )
κουβερτούρα λιωμένη
φράουλες
Οδηγίες
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα και την σκόνη από 2 φακέλους ζελέ.
Τοποθετούμε στην φωτιά και σε μεσαία προς δυνατή φωτιά ανακατεύουμε το μείγμα μας πολύ καλά μέχρι να λιώσει η σκόνη του ζελέ.
Αποσύρουμε από την φωτιά μόλις το μείγμα μας βγάζει ατμούς. Δεν θέλουμε να βράσει το γάλα απλά να ζεσταθεί .
Λαδώνουμε μια αντικολητική φόρμα για κέικ και ρίχνουμε το μείγμα μας.
Αν θέλουμε βάζουμε φράουλες κομμένες σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες . ( ιδανικά το φτιάχνουμε από το προηγούμενο βράδυ - ώστε το επόμενο πρωί το ζελέ μας να έχει πήξει πολύ καλά.)
Ετοιμάζουμε το 1 φακελάκι ζελέ με 300 ml νερό.
Βάζουμε σε ένα μπολ 150 ml νερό ζεστό και αναμειγνύουμε την σκόνη ζελέ μέχρι να λιώσει καλά η σκόνη.
Προσθέτουμε 150 ml νερό κρύο.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Το αφήνουμε στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου ή αν θέλουμε το βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο ή κατάψυξη να κρυώσει αλλα όχι να πήξει. Χρειάζεται το ζελέ μας να μην είναι πολύ ζεστό για να μπορούμε να το ενσωματώσουμε στο ζελέ με το γάλα που ήδη έχει πήξει.
Με τα χέρια μας πιέζοντας το ζελέ περιμετρικά το ξεκολλάμε από την φόρμα .(όπως θα κάναμε αν θέλαμε να το σερβίρουμε ).
Με μια κουτάλα φαγητού ρίχνουμε το ζελέ με το νερό (που ήδη έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου ).
Τοποθετούμε και πάλι το ζελέ στο ψυγείο για να σφίξει.
Το γλυκό μας είναι έτοιμο όταν σταθεροποιηθεί και το δεύτερο στρώμα ζελέ που βάλαμε.
Προσεκτικά ξεκολλάμε το ζελέ μας πιέζοντας το περιμετρικά με τα χέρια ή τοποθετώντας την φόρμα για ελάχιστα δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό .
Αναποδογυρίζουμε και τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Διακοσμούμε αν θέλουμε με λιωμένη κουβερτούρα και φράουλες .Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments