Κορμός με ζελέ φανταστικός !!(3 υλικά μόνο )

glyko-me-zele-kai-gala

Πεντανόστιμο και εύκολο γλυκό με ζελέ και γάλα. Νόστιμο επιδόρπιο με πολύ απλά υλικά , δροσερό ,φτιάχνεται εύκολα και εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους.

Δείτε περισσότερες Συνταγές με ζελέ 

glyko-me-zele-kai-gala1

Για το νόστιμο γλυκό με ζελέ θα χρειαστούμε :

Υλικά:

3 φακέλους ζελέ με γεύση φράουλα (3x100 γραμμάρια)

800 ml αγελαδινό φρέσκο γάλα (1.5% έβαλα -μπορείτε και πλήρης)

300 ml νερό

Φράουλες κομμένες σε κομματάκια (προαιρετικά)

Επικάλυψη (προαιρετικά )

κουβερτούρα λιωμένη

φράουλες

 glyko-me-zele-kai-gala2

Οδηγίες

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα και την σκόνη από 2 φακέλους ζελέ.

Τοποθετούμε στην φωτιά και σε μεσαία προς δυνατή φωτιά ανακατεύουμε το μείγμα μας πολύ καλά μέχρι να λιώσει η σκόνη του ζελέ.

Αποσύρουμε από την φωτιά μόλις το μείγμα μας βγάζει ατμούς. Δεν θέλουμε να βράσει το γάλα απλά να ζεσταθεί .

glyko-me-zele-kai-gala3

Λαδώνουμε μια αντικολητική φόρμα για κέικ και ρίχνουμε το μείγμα μας.

Αν θέλουμε βάζουμε φράουλες κομμένες σε μικρά κομμάτια.

glyko-me-zele-kai-gala4

Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες . ( ιδανικά το φτιάχνουμε από το προηγούμενο βράδυ - ώστε το επόμενο πρωί το ζελέ μας να έχει πήξει πολύ καλά.)

Ετοιμάζουμε το 1 φακελάκι ζελέ με 300 ml νερό. 

Βάζουμε σε ένα μπολ 150 ml νερό ζεστό και αναμειγνύουμε την σκόνη ζελέ μέχρι να λιώσει καλά η σκόνη.

Προσθέτουμε 150 ml νερό κρύο.

glyko-me-zele-kai-gala5

Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Το αφήνουμε στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου ή αν θέλουμε το βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο ή κατάψυξη να κρυώσει  αλλα όχι να πήξει. Χρειάζεται το ζελέ μας να μην είναι πολύ ζεστό για να μπορούμε να το ενσωματώσουμε  στο ζελέ με το γάλα που ήδη έχει πήξει.

Με τα χέρια μας πιέζοντας το ζελέ περιμετρικά το ξεκολλάμε από την φόρμα  .(όπως θα κάναμε αν θέλαμε να το σερβίρουμε ).

glyko-me-zele-kai-gala6

Με μια κουτάλα φαγητού ρίχνουμε το ζελέ με το νερό (που ήδη έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου ).

Τοποθετούμε και πάλι το ζελέ στο ψυγείο για να σφίξει.

Το γλυκό μας είναι έτοιμο όταν σταθεροποιηθεί και το δεύτερο στρώμα ζελέ που βάλαμε.

Προσεκτικά ξεκολλάμε το ζελέ μας πιέζοντας το περιμετρικά με τα χέρια ή τοποθετώντας την φόρμα για ελάχιστα δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό .

Αναποδογυρίζουμε  και τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.

glyko-me-zele-kai-gala7

Διακοσμούμε αν θέλουμε με λιωμένη κουβερτούρα και φράουλες .Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

glyko-me-zele-kai-gala8

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

 Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

glyko-me-zele-kai-gala9

glyko-me-zele-kai-gala10


0 comments