Παγωτό φράουλα και παγωτίνια (χωρίς ζαχαρούχο )! | Aspas_recipes

Παγωτό φράουλα και παγωτίνια (χωρίς ζαχαρούχο )!

pagoto-pagotinia-fraoula

Παγωτό και παγωτίνια με γεύση φράουλα και χωρίς ζαχαρούχο ! Πεντανόστιμο παγωτό που σίγουρα θα ξετρελάνει τα πιτσιρίκια και θα ενθουσιάσει τους μεγάλους.

Δείτε περισσότερες Συνταγές για παγωτά 

pagoto-pagotinia-fraoula1

Για το παγωτό φράουλας ή τα παγωτίνια θα χρειαστούμε :

Υλικά
700 γραμμάρια φράουλες κατεψυγμένες ή φρέσκες

350 γραμμάρια παγωμένη κρέμα γάλακτος φυτική για ζαχαροπλαστική

100- 200 γραμμάρια άχνη (ανάλογα πόσο γλυκό θέλουμε το παγωτό μας)

Επικάλυψη προαιρετικά

400 γραμμάρια κουβερτούρα

1 κουταλιά σούπας λάδι (αραβοσιτέλαιο)

pagoto-pagotinia-fraoula19

Οδηγίες

Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες φράουλες τις πλένουμε τις καθαρίζουμε από τα κοτσάνια τους 
και τις τοποθετούμε σε σακουλάκι στην κατάψυξη για 4-5 ώρες.

Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένες φράουλες τις βγάζουμε από την κατάψυξη και
τις αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10-15 λεπτά να ξεπαγώσουν ελαφρώς.

pagoto-pagotinia-fraoula3

Τοποθετούμε τις κατεψυγμένες φράουλες και την άχνη σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. 
Πολτοποιούμε . Ρίχνουμε και την παγωμένη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε  όλα τα υλικά μας μαζί.

pagoto-pagotinia-fraoula4

Ο επεξεργαστής τροφίμων είναι ένα πολυκόφτης σαν το multi αλλα με πιο ισχυρό μοτέρ.
Αν δεν έχουμε επεξεργαστή τροφίμων πολτοποιούμε τα υλικά μας στο multi σε 2-3 δόσεις 
για να μην θερμανθεί.

Τοποθετούμε το μείγμα μας σε μπολ (κατάλληλο για κατάψυξη) ή σε μεταλλικό σκεύος .
Καλύπτουμε με καπάκι ή με διαφανής μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια του μείγματος και βάζουμε στην κατάψυξη για 1.30 - 2 ώρες.

pagoto-pagotinia-fraoula5

Βγάζουμε από την κατάψυξη και με το μίξερ χειρός το αφρατεύουμε καλά.
Ξανατοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.

pagoto-pagotinia-fraoula6

Βγάζουμε το παγωτό μας και αφρατεύουμε με μίξερ χειρός το παγωτό μας για δεύτερη φορά .

pagoto-pagotinia-fraoula7

Σε αυτό το στάδιο μπορούμε είτε να βάλουμε όλο το παγωτό μας στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες (ανάλογα πόσο δυνατή ψύξη έχουμε ) να παγώσει καλά ή μπορούμε να ετοιμάσουμε  τα παγωτίνια μας.

pagoto-pagotinia-fraoula8

Για  τα παγωτίνια :
Τοποθετούμε το μείγμα μας σε πλαστικές παγωτοθήκες ή σε καλούπια σιλικόνης για παγωτάκια ή σε πλαστικά κυπελάκια του κρασιού.

pagoto-pagotinia-fraoula9

pagoto-pagotinia-fraoula10

Χτυπάμε τις φόρμες ελαφρά πάνω στον πάγκο της κουζίνας μας για να κατανεμηθεί το μείγμα μας ομοιόμορφα , τοποθετούμε τα ξυλάκια παγωτού ή ξυλάκια -γλωσσοδέτες στις  θήκες παγωτού και στα κυπελάκια μας.

pagoto-pagotinia-fraoula12

Σκεπάζουμε με τα ειδικά καλύμματα που έχουν οι φόρμες , βάζουμε διαφανής  μεμβράνη 
στα κυπελάκια να εφάπτεται στο παγωτό μας και  τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσουν πολύ  καλά για 8 ώρες περίπου ανάλογα το πόσο δυνατή κατάψυξη έχουμε .

pagoto-pagotinia-fraoula13

Ετοιμάζουμε την επικάλυψη κουβερτούρας
Σε ένα μπολ τοποθετούμε 400 γραμμάρια κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομμάτια.
Ρίχνουμε το λάδι και καλύπτουμε το μπολ  με διαφανής μεμβράνη . 

pagoto-pagotinia-fraoula14

Λιώνουμε την κουβερτούρα στα μικροκύματα ελέγχοντας που και που για να μην μας καεί η σοκολάτα. 

Ενναλακτικά τοποθετούμε το μπολ πάνω από ένα κατσαρόλι με νερό που βράζει δηλαδή  σε μπαιν μαρι.

Προσοχή το μπολ να μην έρχεται σε επαφή με το νερό. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε χαμηλή 
θερμοκρασία ανακατεύοντας και τέλος προσθέτουμε το λάδι. Ανακατευτούμε καλά το μείγμα μας  μέχρι να ομογενοποιηθεί με το λάδι .

pagoto-pagotinia-fraoula15

Τοποθετούμε την λιωμένη σοκολάτα μας σε ένα ποτήρι ψηλό.

Βγάζουμε τα παγωτίνια από την κατάψυξη και τις ειδικές θήκες ή τα πλαστικά κυπελάκια 
παγωτού. 
Βάζουμε ένα-ένα παγωτίνι μέσα στην λιωμένη σοκολάτα. Περιμένουμε να στραγγίσει ελαφρά η σοκολάτα και τοποθετούμε τα παγωτίνια πάνω σε λαδόκολλα.

pagoto-pagotinia-fraoula16

Η σοκολάτα παγώνει αμέσως γιατί τα παγωτίνια μας είναι από την κατάψυξη.

Αν θέλουμε να διακοσμήσουμε τα παγωτίνια μας και όσο ακόμα είναι ρευστή η σοκολάτα μπορούμε να ρίξουμε τρούφα ή ξηρούς καρπούς ή βρώσιμα ζαχαρωτά.

pagoto-pagotinia-fraoula18

Εναλλακτικά επειδή τα παγωτίνια μας παγώνουν πολύ γρήγορα (σε λίγα δευτερόλεπτα) βάζουμε λίγη από την λιωμένη σοκολάτα σε ένα σακουλάκι τροφίμων , ανοίγουμε μια μικρή τρυπούλα στο  κάτω μέρος της σακουλίτσας και κάνουμε διακοσμητικές γραμμές στα παγωτίνια μας , κατόπιν βάζουμε με γρήγορες κινήσεις ότι ζαχαρωτό θέλουμε .

Διατηρούνται στην κατάψυξη.

pagoto-pagotinia-fraoula20

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

 Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments