Μηλόπιτα αλλιώς (ρολό)!!! | Aspas_recipes

Μηλόπιτα αλλιώς (ρολό)!!!

mhlopita-rolo

Φανταστική μηλόπιτα ρολό με αφράτη ζύμη και ζουμερή γέμιση από τα μήλα αυτό το ρολό θα σας ξετρελάνει και σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας.

Δοκιμάστε να φτιάξετε και εσείς αυτήν την φανταστική μηλόπιτα ρολό!!!
 .
Δείτε περισσότερες Συνταγές για μηλόπιτα 

mhlopita-rolo1

Για την #μηλόπιτα ρολό θα χρειαστούμε :

Υλικά για ταψί κουζίνας 

Για την γέμιση 

7 μέτρια κόκκινα μήλα (περίπου 1 κιλό καθαρισμένα και τριμμένα)

120 γραμμάρια   ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

½ φλιτζάνι καρύδια ψιλοτριμένα 

mhlopita-rolo2

 
Για την ζύμη του κέικ 

3 αυγά μεσαία

200 γραμμάρια  ζάχαρη

200 ml γάλα 

1 φακελάκι ζάχαρη βανίλια ή 1 βανίλια 

1 φακελάκι  μπέικιν πάουντερ 15 γραμμαρίων 

 290 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

Ακόμα

Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

mhlopita-rolo3

Οδηγίες

Αρχικά ετοιμάζουμε την γέμιση.

Καθαρίζουμε με τον αποφλοιωτή ή με μαχαιράκι τα μήλα από την φλούδα τους.

Κόβουμε κάθε μήλο σε τέταρτα και αφαιρούμε τα κουκούτσια.

Τρίβουμε όλα τα μήλα στο τρίφτη.

mhlopita-rolo4

Σε αντικολλητικό τηγάνι ή κατσαρόλα ρίχνουμε τα τριμμένα μήλα, την ζάχαρη και την κανέλα.
Σε μέτρια φωτιά προς δυνατή φωτιά ανακατεύουμε τα μήλα μας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να σωθούν όλα τα υγρά (περίπου 15-20 λεπτά ανάλογα την κουζίνα μας ).

Προσθέτουμε τα καρύδια -ψιλοτριμένα ή ολόκληρα - και ανακατεύουμε και πάλι.

mhlopita-rolo5

Σβήνουμε την φωτιά και αφαιρούμε την γέμιση από το τηγάνι μεταφέροντας τη σε ένα ταψί κουζίνας που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. (η γέμιση μας μπορεί να έχει λίγα υγρά - αυτό δεν μας ενοχλεί).

mhlopita-rolo6

Ισιώνουμε την γέμιση με μια σπάτουλα καλύπτοντας ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια του ταψιού. Αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε την ζύμη του κέικ 

Στο μπολ του μίξερ και σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν  και  να ασπρίσει το μείγμα.

Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε χαμηλώνοντας την ταχύτητα.

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και την βανίλια.

Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά στην ζύμη μας. 

mhlopita-rolo7

Απλώνουμε το μείγμα του κέικ πάνω από το μείγμα του μήλου.

mhlopita-rolo8 

mhlopita-rolo9

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 20-30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο  .

mhlopita-rolo10
Αφαιρούμε από τον φούρνο , πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη όλη την επιφάνεια του κέικ και αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια καθαρή λαδόκολλα.


mhlopita-rolo11

mhlopita-rolo12

Τυλίγουμε  χρησιμοποιώντας την λαδόκολλα προσεκτικά το κέικ σε ρολό και  το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει για μισή με μια ώρα.

mhlopita-rolo13

mhlopita-rolo14

mhlopita-rolo15

Πασπαλίζουμε εάν θέλουμε με άχνη , κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε .

mhlopita-rolo16

mhlopita-rolo17

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram

0 comments