Gingerbread cake με μέλι ! | Aspas_recipes

Gingerbread cake με μέλι !

gingerbread-cake

Ένα αφράτο και πολύ νόστιμο χριστουγεννιάτικο κέικ με όλα τα αρώματα που περιέχει της  κανέλας και του γαρίφαλου να ξεχύνονται  στον αέρα και να μοσχομυρίζει όλο το σπίτι θαλπωρή και ζεστασιά.

Δείτε περισσότερες  Συνταγές Χριστουγέννων 

gingerbread-cake2

Για το #gingerbread cake   θα χρειαστούμε :

Υλικά για 9 κομμάτια 

2 φλιτζάνια (260 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού (5 γραμμάρια) μαγειρική σόδα

1/2 κουταλάκι του γλυκού (2 γραμμάρια) μπέικιν πάουντερ

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού (3 γραμμάρια) κανέλα

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού (3 γραμμάρια) τζίντζερ σε σκόνη 

1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο

Ξύσμα από 1 λεμόνι 

1/2 φλιτζάνι (113 γραμμάρια) βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

1/2 φλιτζάνι (110 γραμμάρια) καστανή ζάχαρη

1/4 φλιτζάνι (50 γραμμάρια)  ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

1/2 φλιτζάνι (120 ml)   ή (130 γραμμάρια)  μέλι
(Για να μην κολλήσει το μέλι στο ποτήρι αλείψτε το ελαφρά με λίγο λάδι .)
1 φλιτζάνι (240 ml) γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου

Γλάσο λεμονιού: (Προαιρετικό)

1 1/2 φλιτζάνι (170 γραμμάρια) ζάχαρη  άχνη  κοσκινισμένη

περίπου 3 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
gingerbread-cake3
Οδηγίες
Προθερμαίνουμε  το φούρνο μας στους 180 βαθμοί C και τοποθετούμε τη  σχάρα στο κέντρο 
του φούρνου. 
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί 20 cm .
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε μαζί το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, 
την τριμμένη κανέλα, το τζίντζερ, το γαρίφαλο, το ξύσμα λεμονιού .
Στο μπολ του ηλεκτρικού σας μίξερ  χτυπάμε το βούτυρο και τις ζάχαρες 
μέχρι να γίνει το μείγμα ελαφρύ και αφράτο (περίπου 2-3 ​​λεπτά). 
Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. 
Προσθέτουμε το μέλι και χτυπάμε να ενωθούν καλά.
gingerbread-cake4
Ξύνουμε τις πλευρές του μπολ όταν χρειάζεται. Προσθέτουμε τα ξηρά υλικά (σε τρεις  δόσεις )
 και το γάλα (σε δύο δόσεις ), εναλλάξ, ξεκινώντας και τελειώνοντας με τα ξηρά υλικά. 
Χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.

Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και  με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ισιώνουμε την επιφάνεια 
της ζύμης. (Ακόμα καλύτερα χτυπήστε το ταψάκι στον πάγκο  με δύναμη 2-3 φορές ).
gingerbread-cake5
Ψήνουμε για 30 - 35 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που  τοποθετούμε 
στο κέντρο του κέικ. 
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα. Αν θέλουμε, διακοσμούμε 
με το γλάσο λεμονιού.
gingerbread-cake6

Γλάσο λεμονιού: Ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη  και το χυμό λεμονιού μέχρι να 
ομογενοποιηθούν. 
(Το γλάσο πρέπει να είναι παχύρρευστο αλλά  να απλώνεται.)
Ρίχνουμε το γλάσο στο κέντρο του κέικ και το απλώνουμε  με μια σπάτουλα.
Αυτό το κέικ διατηρείται για αρκετές ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου. 

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments