Σιροπιαστές φωλιές με πραλίνα φουντουκιού! | Aspas_recipes

Σιροπιαστές φωλιές με πραλίνα φουντουκιού!

 siropiastes-folies-me-pralina5

Εύκολες και πολύ νόστιμες σιροπιαστές φωλιές με την μοναδική γεύση της nutella και την κρέμα buono. Δοκιμάστε της και ξετρελάνετε  τους φίλους σας και την οικογένεια σας. 

Δείτε περισσότερες Συνταγές με Σιροπιαστά

siropiastes-folies-me-pralina1

 siropiastes-folies-me-pralina2

Για τις #σιροπιαστές φωλιές με πραλίνα φουντουκιού θα χρειαστούμε :

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά Χρυσή ζύμη (φρέσκα φύλλα ψυγείου)

200 γραμμάρια βούτυρο  λιωμένο  χλιαρό 

siropiastes-folies-me-pralina3

Σιρόπι

2 ποτήρια νερό (400 ml)

2 ποτήρια ζάχαρη (400 γρ )

Φλούδα ενός λεμονιού 

 siropiastes-folies-me-pralina4

Για την διακόσμηση 

nutella

Buono sisini 

φουντούκια 

siropiastes-folies-me-pralina

Οδηγίες

Αρχικά ετοιμάζουμε το σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη , το νερό και την φλούδα λεμονιού.

Μετράμε 5 λεπτά από την ώρα βρασμού και αφαιρούμε από την φωτιά.

siropiastes-folies-me-pralina12

Για τις φωλιές :

Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας και το απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας.(Σκεπάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα με υγρή πετσέτα για να μην μας ξεραθούν.) 

Βουτυρώνουμε καλά το φύλλ×ο μας σε όλη την επιφάνεια.

siropiastes-folies-me-pralina7

Στην στενή πλευρά του φύλλου τοποθετούμε μια βελόνα πλεξίματος ή  2 ξύλινα ξυλάκια για σουβλάκια . Τυλίγουμε με την βοήθεια της βελόνας   το φύλλο σε  ρολό αφήνοντας στην άκρη 3 εκατοστά από το τέλος χωρίς να το τυλίξουμε. (αυτό το κομμάτι θα γίνει η βάση της φωλιάς μας).

siropiastes-folies-me-pralina8

Σουρώνουμε το φύλλο, αφαιρούμε την βελόνα με προσοχή και κόβουμε το ρολό μας σε 2 ίσα μέρη .

siropiastes-folies-me-pralina9

Τυλίγουμε το ρολό μας έτσι ώστε να ακουμπήσουν μεταξύ τους οι δύο άκρες και το κομμάτι του φύλλου που δεν τυλίξαμε θα είναι στην μέση σαν βάση από ένα ταρτάκι.

Ακολουθούμε την ιδιά διαδικασία για όλα τα φύλλα.

Τοποθετούμε όλες τις φωλιές μας σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι .

Με το βούτυρο που μας απέμεινε βουτυρώνουμε όλες τις φωλιές μας.

siropiastes-folies-me-pralina10

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 30 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Μόλις βγάλουμε τις φωλιές καυτές από τον φούρνο ρίχνουμε με κουτάλα το χλιαρό-κρύο σιρόπι.

siropiastes-folies-me-pralina11

Αφήνουμε για 2-3 ώρες στην άκρη μέχρι να αποροφήσουν το σιρόπι.

siropiastes-folies-me-pralina6

Για την διακόσμηση

Σε κορνέ με μύτη αστέρι βάζουμε nutella και σε ένα άλλο buono.

Διακοσμούμε τις φωλιές μας με τις πραλίνες φουντουκιού εναλλάξ  βάζοντας στο κέντρο από ένα φουντούκι.

Μυστικά 

Μπορούμε να,ετοιμάσουμε τα φύλλα,σε φωλιές και αφού τις βάλουμε στο ταψάκι και τις  βουτυρώσουμε να αποθηκεύσουμε τις φωλιές μας τυλιγμλενες με διαφανής μεμβράνη στην κατάψυξη. 

Όταν θέλουμε να τις ψήσουμε η τις αποψύχουμε σε θερμοκρασία,δωματίου ή ψήνουμε κατευθείαν από την κατάψυξη στους 160 βαθμούς για 45 λεπτά (όχι 180 και 30 λεπτά) 

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

siropiastes-folies-me-pralina14 

siropiastes-folies-me-pralina15

siropiastes-folies-me-pralina16

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments