Πολύ ελαφρύ , νόστιμο και γρήγορο γλυκό για όλες τις ώρες. Η βάση μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε σιροπιαστό γλυκό ή σαβαγιάρ ή φρυγανιές. Σε 10 λεπτά έχετε έτοιμο γλυκό. Πολύ εύγεστο και πολύ οικονομικό .
Δείτε περισσότερες Συνταγές με πάστες
Για αυτήν την εύκολη #πάστα ταψιού θα χρειαστούμε :
Υλικά για την βάση
9 -10 φρυγανιές για ένα ταψάκι 20 * 20 (9 κομμάτια)
ή σαβαγιάρ να καλύπτουν τον πάτο του ταψιού μας
ή ότι σιροπιαστό γλυκό σας έχει περισσέψει (κανταίφι, ρεβανί ,καρυδόπιτα )
(εγώ έβαλα πορτοκαλόπιτα που μου είχε περισσέψει και την είχα στην κατάψυξη )
Για την κρέμα
660 ml γάλα
40 γρ άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Για την σαντιγί
1 φάκελο σαντιγί σε σκόνη
200 ml γάλα για την σαντιγί
Οδηγίες
Στρώνουνε το ταψάκι μας με το σιροπιαστό μας γλυκό το οποίο το έχουμε κάψει πρώτα στην μέση (εγώ χρειάστηκα 3 κομμάτια πορτοκαλόπιτα).
Για να φτιάξουμε την κρέμα βάζουμε όλα τα υλικά μας σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.
Τοποθετούμε την κρέμα πάνω από το γλυκό .
Καλύπτουμε με μεμβράνη να εφάπτεται στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα.
Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωμάτιού και κατόπιν τοποθετούμε στο ψυγείο .
Για την σαντιγί.
Τοποθετούμε την σκόνη σε ένα μπολ μαζί με το κρύο γάλα. Χτυπάμε στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι η σαντιγί να στέκεται.
Τοποθετούμε την σαντιγί πάνω από την κρέμα αφού αφαιρέσουμε την μεμβράνη και με ένα πιρούνι κάνουμε σχέδια. Πασπαλίζουμε με κανέλλα ή κακάο.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες πριν να σερβίρουμε.
Παρατηρήσεις
Αν δεν έχετε να βάλετε σιροπιαστό γλυκό - στρώστε το ταψάκι με φρυγανιές ή σαβαγιαρ και σιροπιάστε ελαφρά με ένα ελαφρύ σιρόπι.
Για το σιρόπι
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
Βράζουμε το σιρόπι μας για 5 λεπτά μετά την ώρα βρασμού .Αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι μας και σιροπιάζουμε την βάση μας -σαβουαγιάρ ή φρυγανιές.
Ακολουθήστε την υπόλοιπη διαδικασία όπως γράφεται παραπάνω.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments