Εύκολη κολοκυθόσουπα βελουτέ με ψητή κολοκύθα! | Aspas_recipes

Εύκολη κολοκυθόσουπα βελουτέ με ψητή κολοκύθα!

efkolh-kolokythosoupa-veloute

Υπέροχη , νόστιμη κολοκυθόσουπα όλο γεύση! Αν σας αρέσει και σας η κολοκύθα και οι σουπίτσες γενικότερα τότε αυτή η συνταγή είναι ιδανικά για σας που θέλετε ένα θρεπτικό , υγιεινό, ελαφρύ γεύμα !

Δείτε Περισσότερες Συνταγές για Σούπες

efkolh-kolokythosoupa-veloute1

Για την εύκολη κολοκυθόσουπα βελουτέ θα χρειαστούμε :

Υλικά 

1 κολοκύθα  περίπου 1 κιλό

3 σκελίδες σκόρδο 

2 μικρά γλυκά κρεμμύδια, κομμένα στη μέση

4 μεγάλα καρότα, καθαρισμένα  κομμένα σε μεγάλα κομμάτια

2-3 φλιτζάνια νερό

2 κ. σούπας λάδι 

1 κ. σούπας κόλιανδρο  (προαιρετικά)

efkolh-kolokythosoupa-veloute2

Για το σερβίρισμα

μπέικον ξεροψημένο 

κρουτόν από μπαγιάτικο ψωμάκι 

ή 

1 κουταλιά σούπας γιαούρτι και δυόσμο 

efkolh-kolokythosoupa-veloute3

Οδηγίες

 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C  αέρα ή 200 βαθμούς αντιστάσεις .

Αφαιρούμε τους σπόρους από την κολοκύθα και την χωρίζουμε σε δύο μέρη  .

Βάζουμε την κολοκύθα σε ένα ταψί και περιχύνουμε με 1 κ.σ. λάδι και αλατοπιπερώνουμε.

Βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 1 ώρα περίπου  ή μέχρι να μαλακώσει και να καραμελώσει η κολοκύθα στις άκρες. 

efkolh-kolokythosoupa-veloute4

 Όπως είναι τα κρεμμύδια με την φλούδα τους τα κόβουμε στην μέση . 

Καθαρίζουμε και τα καρότα και τα κόβουμε στην μέση .

Τοποθετούμε  τα κρεμμύδια με την κομμένη  πλευρά προς τα κάτω σε ένα πυρέξ που έχουμε πρώτα αλείψει με λάδι. . Προσθέτουμε τα καρότα. Τυλίγουμε μερικές σκελίδες σκόρδο στο αλουμινόχαρτο.

Τοποθετούμε το πυρέξ στον φούρνο για περίπου 45 λεπτά . Ελέγχουμε που και που   για να βεβαιωθούμε ότι δεν καίγονται ή είναι αρκετά μαγειρεμένα.  Αφαιρούμε τα πάντα από τον φούρνο.
efkolh-kolokythosoupa-veloute5

Αφήνουμε για λίγο τα λαχανικά μας να κρυώσουν.

Αφαιρούμε  την ψίχα της κολοκύθας από την εξωτερική φλούδα . Με ένα κουτάλι γίνεται πολύ εύκολα.

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε την καθαρισμένη κολοκύθα , τα καθαρισμένα κρεμμύδια, τα καρότα , 1 κουταλιά σούπας λάδι ,τον κόλιανδρο αν  θέλουμε και το σκόρδο.

efkolh-kolokythosoupa-veloute6

Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζεστό  νερό και  με το mini pimer (ραβδομπλέντερ ) πολτοποιούμε τα λαχανικά μας .

Σταδιακά προσθέτουμε τόσο νερό όσο χυλωμένη και πηκτή ή αραιή θέλουμε εμείς την σούπα μας.

efkolh-kolokythosoupa-veloute7

Εγώ χρειάστηκα περίπου 750 ml νερού για τις δικές μου προτιμήσεις. 

efkolh-kolokythosoupa-veloute8

Για το σερβίρισμα

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε φέτες μπέικον κομμένες σε κυβάκια και αφήνουμε να ξεροψηθούν  καλά. Αφαιρούμε το ψημένο μπέικον από το τηγάνι και τοποθετούμε σε ένα μπολ.

efkolh-kolokythosoupa-veloute9

Μπορούμε να κόψουμε μια φέτα ψωμί σε κυβάκια και να τα φρυγανίσουμε στο τηγάνι που ψήσαμε το μπέικον. 

efkolh-kolokythosoupa-veloute10

Σερβίρουμε ζεστή την κολοκυθόσουπα με ψημένο μπέικον και κρουτόν ή με γιαούρτι και δυόσμο για πιο δροσερή γεύση !

Σημειώσεις:

1. Αν δεν έχουμε ραβδομπλέντερ κάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία στο κανονικό μπλέντερ .

2. Εγώ έβαλα διπλή ποσότητα λαχανικών γιατί έκανα διπλή δόση σούπας .

3. Η σούπα αυτή καταψύχεται. Τοποθετείστε σε μπολάκια κατάψυξης και αποθηκεύστε σε μερίδες .

efkolh-kolokythosoupa-veloute11

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments