Κουλούρια Σφολιάτας με Ζάχαρη & Κανέλλα . Με ένα φύλλο σφολιάτας και κανελόζάχαρη φτιάχνεται εύκολο γλυκάκι στην στιγμή! Νόστιμο πολύ ιδανικά όταν θέλετε κάτι πολύ γρήγορο και εύκολο.
Δείτε περισσότερες Συνταγές με σφολιάτα
Για αυτά τα υπέροχα και εύκολα κουλουράς κανέλας με σφολιάτα θα χρειαστούμε :
Υλικά για 4 τεμάχια
Για τη σφολιάτα:
1 φύλλο σφολιάτας
1 αβγό
2 κ.σ. γάλα
Για την γέμιση:
2 κ. σούπας βούτυρο (λιωμένο)
2 κ. σούπας ζάχαρη
¾ κ. σούπας κανέλλα
5 κ. σούπας τριμμένο φουντούκι ή καρύδι
50 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας ή τρούφα σοκολάτας (προαιρετικά)
Οδηγίες
Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε μια επιφάνεια και κόβουμε την σφολιάτα σε δύο ίσα μέρη .
Αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζουμε με την κανέλλα, τη ζάχαρη και το τριμμένο φουντούκι ή καρύδι και τις σταγόνες σοκολάτας .
Τυλίγουμε από τη μεγάλη πλευρά σε ρολό.
Έχουμε δύο ρολά . Σφραγίζουμε καλά τις άκρες.
Στη συνέχεια κόβουμε το ρολό στη μέση και κάθε μισό ρολό κάθετα από τη μια άκρη μέχρι λίγο πριν το τέλος της άλλης άκρης, φτιάχνοντας 2 λωρίδες.
Πλέκουμε τις 2 λωρίδες σε κοτσίδα και στη συνέχεια κλείνουμε τις 2 άκρες σε κουλούρα.
Μεταφέρουμε την κάθε κουλούρα (4 στο σύνολο ) σε ένα ταψί. Aλείφουμε με το ελαφρώς χτυπημένο αβγό με γάλα .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC αέρα για περίπου 35-40 λεπτά , μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με τριμμένο καρύδι .
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments