Εύκολη πανακότα με μέλι θεική ! | Aspas_recipes

Εύκολη πανακότα με μέλι θεική !

pannacotta-me-meli

Πιο λαχταριστή απ’ ό,τι έχετε δοκιμάσει και πιο πλούσια στην γεύση, αυτή η πανακότα μπορεί να σερβιριστεί σε κάθε περίσταση! Η πλούσια γεύση της κρέμας γάλακτος και ο συνδυασμός της με λαχταριστή καραμέλα την κάνουν ένα από τα πιο ακαταμάχητα γλυκά!
 
Δείτε ακόμα  Πανακότα στο ποτήρι 

Εύκολο
Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
Για 6 άτομα

pannacotta-me-meli1


Υλικά για την πανακότα

250 ml γάλα

250 ml  Κρέμα Γάλακτος Πλήρης 35 % λιπαρά 

Ξύσμα από μισό πορτοκάλι

8 γραμμάρια ζελατίνη σε σκόνη

100 γραμμάρια μέλι 

pannacotta-me-meli2


Υλικά για τη σως καραμέλας

100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

150 ml  Κρέμα Γάλακτος Πλήρης

50 γρ.
Βούτυρο

Ακόμα  
 1 παστέλι σουσαμιού για διακόσμηση

pannacotta-me-meli3

Για την πανακότα:

Σε ένα μπολάκι βάζουμε την ζελατίνη και 2-3 κουταλιές σούπας νερό . 

Ανακατεύουμε και αφήνουμε 10 λεπτά στην άκρη να φουσκώσει η ζελατίνη .

pannacotta-me-meli

Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος  το ξύσμα και το μέλι.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα με το μείγμα σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις ζεσταθεί το μείγμα μας προσθέτουμε και την ζελατίνη . Μόλις φουσκώσει το μείγμα μας είναι έτοιμο .

pannacotta-me-meli5
Τοποθετούμε σε φόρμα σιλικόνης της αρεσκείας μας ή σε ατομικά μπολάκια .

Αφήνουμε να παγώσουν στο ψυγείο για 4-6 ώρες.

Μόλις παγώσει το μείγμα, ξεφορμάρουμε προσεχτικά, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι.

pannacotta-me-meli6


Για τη σως καραμέλας:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη να λιώσει  σε σταθερή θερμοκρασία, μέχρι να πάρει ένα βαθύ, ξανθό χρώμα.

Με προσοχή, προσθέτουμε τη
  Κρέμα Γάλακτος  και βράζουμε, μέχρι να δέσει η σως.
Εκτός θερμοκρασίας, προσθέτουμε το 
Βούτυρο και ανακατεύουμε.

Μόλις το μείγμα κρυώσει, περιχύνουμε με αυτό την πανακότα και σερβίρουμε. Αν θέλουμε σπάμε ένα παστέλι με τον πλάστη  και διακοσμούμε την πανακότα μας. Δίνει απίστευτη νοστιμιά!

pannacotta-me-meli7

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments