Πολύχρωμο Ζελέ εύκολο και εντυπωσιακό!

polyxrvmo-zele

Γλυκό εύκολο και γρήγορο το ζελέ αυτό  και για αρχάριες μαγείρισσες. Γίνεται σε  10 λεπτά. Απλά περιμένουμε να πήξουν τα ζελέ μας και έτοιμο.

Δείτε και άλλες συνταγές με ζελέ 

zele-me-diafora-xrvmata

Υλικά:

3 φακελάκια ζελέ  - 1 πορτοκάλι , 1 κεράσι και 1 ανανά

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 400 ml

1 γιαούρτι στραγγιστό 200 γρ (εγώ έβαλα 2 %)

ζελατίνη σε σκόνη (15 γρ) ή σε φύλλα 

1 φλιτζάνι καυτό νερό για τις ζελατίνες 200 ml

2-3 σταγόνες μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής 

psifidvto-zele

Οδηγίες

Διαλύουμε κάθε ένα φακελάκι ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία .

Ανακατεύουμε καλά ώστε να διαλυθεί ή σκόνη  και τα τοποθετούμε σε τάπερ στενό και μικρό σχετικά ώστε να έχουν λίγο πάχος για να το κόψουμε σε κυβάκια μετά. 

Στο ζελέ ανανά έριξα μερικές 2-3 σταγόνες μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής και μου έγινε το ζελέ πράσινο χρώμα .

Βάζουμε τα ζελέ στο ψυγείο να πήξουν για τουλάχιστον 2 ώρες.

polyxrvmo-zele-vima-vima

Αφού παγώσουν και πήξουν τα ζελέ μέσα στο τάπερ κόβουμε το ζελέ  σε κομμάτια κυβακια ή ότι άλλο σχήμα θέλετε (όχι πολύ μικρά κομμάτια).

Τοποθετούμε  τα κομμένα κομμάτια ζελέ σε μια φόρμα  και ξαναβάζουμε ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα με το ζαχαρούχο.

polyxrvmo-zele

Τοποθετούμε τις ζελατίνες σε μισό φλιτζάνι  παγωμένο  νερό  για να μαλακώσουν.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζαχαρούχο με το γιαούρτι. Αφού μαλακώσουν οι ζελατίνες  τις στύβουμε με τα χέρια μας και τις βάζουμε σε 1 φλιτζάνι καυτό νερό για να λιώσουν. 

Ανακατεύουμε καλά ώστε να λιώσουν εντελώς οι ζελατίνες.

 Ρίχνουμε τις λιωμένες ζελατίνες με το  νερό  στο μπολ ζαχαρούχο - γιαουρτιού και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, για περίπου 20 λεπτά.

zele-me-zaxaroyxo

Αδειάζουμε το μείγμα  ζαχαρούχου  στην φόρμα  με τα κομμένα σε κυβάκια ζελεδάκια. Κουνάμε να πάει παντού το άσπρο μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει πολύ καλά για τουλάχιστον 4 ώρες.

Για να ξεφορμάρμουμε εύκολα το γλυκό βουτάμε στιγμιαία -το τονίζω Στιγμιαία - την φόρμα μας σε καυτό νερό.

Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα. Διατηρούμε το μωσαϊκό στο ψυγείο.

efkolo-glyko-me-zele

Μυστικά:

Μπορούμε να κάνουμε μείξη χρωμάτων ζαχαροπλαστικής, δημιουργώντας νέες αποχρώσεις για τα ζελέ.

Τα ζελέ γίνονται πιο γευστικά άμα τα φτιάχνουμε με χυμό φρούτων αντί για νερό.

Θα πρέπει η ζελατίνη να είναι πολύ καλά διαλυμένη προτού την προσθέσουμε στο μείγμα γιαουρτιού. Αν κάτι πάει λάθος, ζεσταίνουμε ελαφρώς το νερό με τις ζελατίνες, ανακατεύοντας συνεχώς.

efkolo-polyxrvmo-zele

Καλή σας επιτυχία !!!!

zele-glyko-pshfidvto


Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους  

και  Συνταγές της Άσπας  για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!




Άσπα

Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες ! facebook instagram pinterest

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη
"
"