Πολύχρωμο Ζελέ εύκολο και εντυπωσιακό! | Aspas_recipes

Πολύχρωμο Ζελέ εύκολο και εντυπωσιακό!

polyxrvmo-zele

Γλυκό εύκολο και γρήγορο το ζελέ αυτό  και για αρχάριες μαγείρισσες. Γίνεται σε  10 λεπτά. Απλά περιμένουμε να πήξουν τα ζελέ μας και έτοιμο.

Δείτε και άλλες συνταγές με ζελέ 

zele-me-diafora-xrvmata

Υλικά:

3 φακελάκια ζελέ  - (1 πορτοκάλι , 1 κεράσι και 1 ανανά)

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 400 ml

1 γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμαρίων (εγώ έβαλα 2 %)

Ζελατίνη σε σκόνη (15 γραμμάρια) ή σε φύλλα 

100 ml παγωμένο νερό για τις ζελατίνες 

+

1 φλιτζάνι καυτό νερό για τις ζελατίνες 200 ml

2-3 σταγόνες μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής 

psifidvto-zele

Οδηγίες

Διαλύουμε κάθε ένα φακελάκι ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία .

Ανακατεύουμε καλά ώστε να διαλυθεί ή σκόνη  από κάθε χρώμα-σκόνη ζελέ και τα τοποθετούμε σε ξεχωριστά τάπερ στενά και μικρά σχετικά ώστε να έχουν λίγο πάχος για να το κόψουμε σε κυβάκια μετά. 

Στο ζελέ ανανά ρίχνουμε  μερικές 2-3 σταγόνες μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής και  γίνεται  το ζελέ πράσινο χρώμα .

Βάζουμε τα ζελέ στο ψυγείο να πήξουν για τουλάχιστον 2 ώρες.

polyxrvmo-zele-vima-vima

Αφού παγώσουν και πήξουν τα ζελέ μέσα στο τάπερ κόβουμε το ζελέ  σε κομμάτια κυβακια ή ότι άλλο σχήμα θέλετε (όχι πολύ μικρά κομμάτια).

Τοποθετούμε  τα κομμένα κομμάτια ζελέ σε μια φόρμα  για κέικ στρογγυλή 24 εκατοστών και ξαναβάζουμε ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα με το ζαχαρούχο.

polyxrvmo-zele

Τοποθετούμε τις ζελατίνες σε μισό φλιτζάνι ( 100 ml )παγωμένο  νερό  για να μαλακώσουν.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζαχαρούχο με το γιαούρτι. Αφού μαλακώσουν οι ζελατίνες  αφαιρούμε από το κρύο νερό ,τις στύβουμε με τα χέρια μας πολύ καλά  και τις βάζουμε σε 1 φλιτζάνι καυτό νερό (200 ml ) για να λιώσουν. 

Ανακατεύουμε καλά ώστε να λιώσουν εντελώς οι ζελατίνες.

 Ρίχνουμε τις λιωμένες ζελατίνες μαζί με το  νερό  στο μπολ ζαχαρούχο - γιαουρτιού και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, για περίπου 20 λεπτά.

zele-me-zaxaroyxo

Αδειάζουμε το μείγμα  ζαχαρούχου  στην φόρμα  με τα κομμένα σε κυβάκια ζελεδάκια. Κουνάμε να πάει παντού το άσπρο μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει πολύ καλά για τουλάχιστον 4 ώρες.

Για να ξεφορμάρμουμε εύκολα το γλυκό βουτάμε στιγμιαία -το τονίζω Στιγμιαία - την φόρμα μας σε καυτό νερό.

Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα. Διατηρούμε το μωσαϊκό στο ψυγείο.

efkolo-glyko-me-zele

Μυστικά:

Μπορούμε να κάνουμε μείξη χρωμάτων ζαχαροπλαστικής, δημιουργώντας νέες αποχρώσεις για τα ζελέ.

Τα ζελέ γίνονται πιο γευστικά όταν βάζουμε  χυμό φρούτων αντί για νερό.

Θα πρέπει η ζελατίνη να είναι πολύ καλά διαλυμένη προτού την προσθέσουμε στο μείγμα γιαουρτιού. Αν κάτι πάει λάθος, ζεσταίνουμε ελαφρώς το νερό με τις ζελατίνες, ανακατεύοντας συνεχώς.

efkolo-polyxrvmo-zele

zele-glyko-pshfidvto

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments