Γλυκό εύκολο και γρήγορο το ζελέ αυτό και για αρχάριες μαγείρισσες. Γίνεται σε 10 λεπτά. Απλά περιμένουμε να πήξουν τα ζελέ μας και έτοιμο.
Δείτε και άλλες συνταγές με ζελέ
Υλικά:
3 φακελάκια ζελέ - (1 πορτοκάλι , 1 κεράσι και 1 ανανά)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 400 ml
1 γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμαρίων (εγώ έβαλα 2 %)
Ζελατίνη σε σκόνη (15 γραμμάρια) ή σε φύλλα
100 ml παγωμένο νερό για τις ζελατίνες
+
1 φλιτζάνι καυτό νερό για τις ζελατίνες 200 ml
2-3 σταγόνες μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής
Οδηγίες
Διαλύουμε κάθε ένα φακελάκι ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία .
Ανακατεύουμε καλά ώστε να διαλυθεί ή σκόνη από κάθε χρώμα-σκόνη ζελέ και τα τοποθετούμε σε ξεχωριστά τάπερ στενά και μικρά σχετικά ώστε να έχουν λίγο πάχος για να το κόψουμε σε κυβάκια μετά.
Στο ζελέ ανανά ρίχνουμε μερικές 2-3 σταγόνες μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής και γίνεται το ζελέ πράσινο χρώμα .
Βάζουμε τα ζελέ στο ψυγείο να πήξουν για τουλάχιστον 2 ώρες.
Αφού παγώσουν και πήξουν τα ζελέ μέσα στο τάπερ κόβουμε το ζελέ σε κομμάτια κυβακια ή ότι άλλο σχήμα θέλετε (όχι πολύ μικρά κομμάτια).
Τοποθετούμε τα κομμένα κομμάτια ζελέ σε μια φόρμα για κέικ στρογγυλή 24 εκατοστών και ξαναβάζουμε ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα με το ζαχαρούχο.
Τοποθετούμε τις ζελατίνες σε μισό φλιτζάνι ( 100 ml )παγωμένο νερό για να μαλακώσουν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζαχαρούχο με το γιαούρτι. Αφού μαλακώσουν οι ζελατίνες αφαιρούμε από το κρύο νερό ,τις στύβουμε με τα χέρια μας πολύ καλά και τις βάζουμε σε 1 φλιτζάνι καυτό νερό (200 ml ) για να λιώσουν.
Ανακατεύουμε καλά ώστε να λιώσουν εντελώς οι ζελατίνες.
Ρίχνουμε τις λιωμένες ζελατίνες μαζί με το νερό στο μπολ ζαχαρούχο - γιαουρτιού και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, για περίπου 20 λεπτά.
Αδειάζουμε το μείγμα ζαχαρούχου στην φόρμα με τα κομμένα σε κυβάκια ζελεδάκια. Κουνάμε να πάει παντού το άσπρο μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει πολύ καλά για τουλάχιστον 4 ώρες.
Για να ξεφορμάρμουμε εύκολα το γλυκό βουτάμε στιγμιαία -το τονίζω Στιγμιαία - την φόρμα μας σε καυτό νερό.
Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα. Διατηρούμε το μωσαϊκό στο ψυγείο.
Μυστικά:
Μπορούμε να κάνουμε μείξη χρωμάτων ζαχαροπλαστικής, δημιουργώντας νέες αποχρώσεις για τα ζελέ.
Τα ζελέ γίνονται πιο γευστικά όταν βάζουμε χυμό φρούτων αντί για νερό.
Θα πρέπει η ζελατίνη να είναι πολύ καλά διαλυμένη προτού την προσθέσουμε στο μείγμα γιαουρτιού. Αν κάτι πάει λάθος, ζεσταίνουμε ελαφρώς το νερό με τις ζελατίνες, ανακατεύοντας συνεχώς.
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments