Παραδοσιακό κρητικό τηγανιτό κουνελάκι ! | Aspas_recipes

Παραδοσιακό κρητικό τηγανιτό κουνελάκι !

thganito-koynelaki

Παραδοσιακό κρητικό πιάτο το τηγανιτό κουνελάκι με κρασί και ξύδι. Σερβίρεται σε όλες τις ταβέρνες και εστιατόρια και σίγουρα η νοστιμιά του θα σας μαγέψει. 

Ας δούμε όμως πως μπορείτε ακολουθώντας την συνταγή να το φτιάξετε και εσείς.

thganito-koynelaki1

Για το παραδοσιακό κρητικό τηγανιτό κουνελάκι θα χρειαστούμε :

Υλικά

1 κουνελάκι κομμένο σε μερίδες

1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ξερά μεγάλα κομμένα σε ροδέλες

1 πρέζα ρίγανη

5 φύλλα δάφνης

Αλάτι, πιπέρι

2 κουταλιές σούπας γεμάτες μουστάρδα (για πιο πικάντικη γεύση προσθέστε 1 κουταλιά μουστάρδα ακόμη )

2 φλιτζάνια τσαγιού κρασί

1/2 φλιτζάνι τσαγιού ξύδι καλής ποιότητας


thganito-koynelaki2

Οδηγίες

Ξεπλένουμε το κομμένο σε μερίδες κουνελάκι και αφήνουμε να στραγγίσει.

Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο , τις ροδέλες κρεμμυδιού  και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά.

Στρώνουμε το κομμένο κουνελάκι στο τηγάνι και το γυρνάμε μερικές φορές για να ροδίσει παντού.

thganito-koynelaki3

Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, την μουστάρδα, την ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι ανακατεύοντας τα όλα μαζί μέχρι να δέσει η σάλτσα τους.

thganito-koynelaki4

Σβήνουμε με κρασί αφήνοντας το φαγητό στην φωτιά για λίγα   λεπτά  μέχρι να εξατμιστεί  το αλκοόλ ,ρίχνουμε 2- 3 ποτήρια νερό-τόσο όσο να καλύπτεται το κουνέλι   και κλείνουμε το τηγάνι με καπάκι μαγειρεύοντας για 60 με 90  λεπτά σε σιγανή φωτιά (αρχικά στο 6 και προς το τέλος  στο 4 )ανακατεύοντας το κατά διαστήματα. 

thganito-koynelaki5

Ανοίγουμε το καπάκι και δυναμώνουμε την φωτιά. Προσθέτουμε το ξύδι και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά ακόμη περιοδικά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από την φωτιά.

thganito-koynelaki6

Σερβίρουμε το κουνέλι μας  με τηγανιτές πατάτες.

thganito-koynelaki7

thganito-koynelaki8

Καλή σας Επιτυχία!!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments