Πασχαλινά αυγά με κουρκουμά ,παντζάρια και λάχανο !!!!

pasxalina-avga-me-kourkouma-kai-laxano 4
 
Βάφουμε τα πασχαλινά αυγά μας με φυσικό τρόπο από τρόφιμα όπως το παντζάρι και τον κουρκουμά !Το παντζάρι μας δίνει ένα ωραίο πιτσιλωτό χρώμα πάνω στο αυγό και ο κουρκουμάς έντονο κίτρινο .

Για τα πασχαλινά αυγά με παντζάρι και κουρκουμά χρειαζόμαστε :

pasxalina-ayga-me-pantzaria-kai-koyrkoyma1

Για τα αυγά με παντζάρια (8 -10 αυγά)

Άσπρα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου 

2 κουταλιές σούπας ξύδι 

1/2 κιλό παντζάρια 

Λάδι για γυάλισμα

 ayga-pasxalina-me-pantzaria-kai-koyrkoyma2

Για τα αυγά με τον κουρκουμά

Άσπρα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου 

2 κουταλιές σούπας ξύδι 

2-3 κουταλιές σούπας κουρκουμά

Λάδι για γυάλισμα

pasxalina-avga-me-kourkouma-kai-laxano3

Για τα αυγά με το μωβ λάχανο 

Άσπρα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου 

2 κουταλιές σούπας ξύδι 

Μισό μωβ λάχανο κομμένο σε κομμάτια 

Λάδι για γυάλισμα

pasxalina-avga-me-kourkouma-kai-laxano4

Οδηγίες 

Για τα αυγά με παντζάρια

Βράζουμε τα αυγά μας . 

Ταυτόχρονα βράζουμε και τα παντζάρια μαζί με τα φύλλα σε ξεχωριστό κατσαρόλι  αφού πρώτα καθαρίσουμε με τον αποφλοιωτή την εξωτερική φλούδα. 

Μόλις είναι έτοιμα τα παντζάρια (τα τρυπάμε με ένα πιρούνι για να δούμε ότι έγιναν) τα σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί το οποίο χρειαζόμαστε.  Με τα παντζάρια κάνουμε μια πολύ ωραία παντζαροσαλάτα για το μεσημεριανό φαγητό μας.

pasxalina-ayga-me-pantzaria5

Βυθίζουμε τα ζεστά βρασμένα αυγά στο καυτό ζουμί των παντζαριών και περιμένουμε να πάρουν χρώμα. Αφήνουμε καλυτέρα από 3 - ώρες ως  ένα βράδυ.  

Στην αρχή το παντζάρι παίρνει ένα ωραίο ρόζ χρώμα που όσο το αφήνεις το αυγό μέσα στο ζουμί σκουραίνει και μετά από πολλές ώρες μπορεί να σας γίνει καφέ χρώμα όπως τα αυγά που αγοράζουμε.

pasxalina-ayga-me-pantzaria6

Αν τα θέλετε λοιπόν ροζ αφήστε τα 3 ώρες. Εγώ τα άφησα όλη νύχτα και γίναν καφέ χρώμα. Πήρα μετά μια χαρτοπετσέτα και τα σκούπισα έντονα σε κάποια σημεία , έτσι γίναν οι πιτσιλιές πάνω στο αυγό . Τα γυαλίζουμε βάζοντας λαδάκι σε μια χαρτοπετσέτα και τα περνάμε από πάνω και γύρω γύρω.

pasxalina-avga-me-kourkouma-kai-laxano 7
 
Για τα αυγά με κουρκουμά

Βράζουμε τα αυγά μας  σε χαμηλή θερμοκρασία .

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράζει ρίχνοντας και τις 2-3 κουταλιές της σούπας σκόνη κουρκουμά. Ανακατεύουμε. 

Τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα τα βρασμένα ζεστά αυγά μας και τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα από 3 ώρες έως ένα βράδυ.

pasxalina-avga-me-kourkouma-kai-laxano8

 Εγώ τα άφησα όλη νύχτα και πήραν αυτό το έντονο κίτρινο χρώμα. Τα σκουπίζουμε ελαφρά και τα γυαλίζουμε με λαδάκι .

pasxalina-avga-me-kourkouma-kai-laxano9

Για τα αυγά με το μωβ λάχανο 

Οδηγίες

Σε χαμηλή θερμοκρασία και σε μπόλικο νερό βράζουμε τα αυγά μας.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν .

Ταυτόχρονα κόβουμε το λάχανο σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό  νερό να βράσει.

Όταν βράσει καλά το λάχανο σουρώνουμε το ζουμί του  σε ένα μπολ.

pasxalina-avga-me-laxano10

Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.

Προσθέτουμε το ξίδι και ανακατεύουμε .

Βάζουμε τα αυγά μας ένα -ένα και τα αφήνουμε για 3 ώρες περίπου.

pasxalina-avga-me-laxano11

Βγάζουμε τα αυγά μας προσεκτικά με ένα κουτάλι και τα τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.

pasxalina-avga-me-kourkouma-kai-laxano12

Όσο πιο πολύ τα αφήνουμε τόσο πιο ωραίο χρώμα μπλε παίρνουν.

Βάζουμε λαδάκι σε χαρτί κουζίνας και περνάμε τα αυγά να γυαλίσουν.

pasxalina-ayga-me-pantzaria13

Πασχαλινά αυγά με παντζάρια 

pasxalina-avga-me-kourkouma-kai-laxano14

Πασχαλινά αυγά με  μωβ λάχανο 

pasxalina-avga-me-kourkouma-kai-laxano15

pasxalina-avga-me-kourkouma-kai-laxano16

Πασχαλινά αυγά με κουρκουμά 

pasxalina-avga-me-kourkouma-kai-laxano17

pasxalina-avga-me-kourkouma-kai-laxano18


Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 



0 comments