Παρότι το λουκούμι δεν αρέσει σε όλους αυτό το κέικ θα πείσει και τους πιο διστακτικούς να το δοκιμάσουν και να μυηθούν στην γεύση του!
Υλικά :
250 γρ λουκούμια τριαντάφυλλο
3/4 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο ανάλατο αγελαδινό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (100 γρ)
2/3 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη (120 γρ)
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/4 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (125 γρ)
1/2 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα φιλέ για την επικάλυψη
Οδηγίες
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα. Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μεσαίο ταψάκι τετράγωνο .Καλύπτουμε τα πλαϊνά τοιχώματα με αντικολλητικό χαρτί.
Φτιάξτε το κέικ .Με ένα μαχαίρι κόβουμε τα λουκούμια σε μικρά κομμάτια. Χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσει το μείγμα.
Σε ένα μπόλ χτυπήστε τα αυγά με το σύρμα και προσθέστε τα σταδιακά στο μείγμα του μίξερ .
Αποσύρετε τον κάδο από το μίξερ . Ανακατέψτε με ένα κουτάλι σε ένα μπολ το αλεύρι και τα 3/4 από τα λουκούμια και προσθέστε το μείγμα λίγο -λίγο στον κάδο του μίξερ ανακατεύοντας με μια τρυπητή κουτάλα. Αδειάστε το μείγμα στο ταψί και ισιώστε την επιφάνεια του με μια σπάτουλα σιλικόνης ή με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού.
Σκορπίστε από πάνω τα υπόλοιπα λουκούμια και τα αμύγδαλα φιλέ.
Ψήστε το κέικ στην μεσαία σχάρα του φούρνου για 35-45 λεπτά μέχρι να πάρει σκούρο χρυσό χρώμα. Κάντε το τέστ της οδοντογλυφίδας . Αποσύρετε από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει. Ξεφορμάρετε τραβώντας το αντικολλητικό χαρτί και τοποθετήστε το κέικ σε μια πιατέλα. Κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε.
Παρατηρήσεις
Εγώ έκανα την διπλή δόση γιατί είχα πολλά λουκούμια.
Μην ξεχάσετε να αλευρώσετε τα λουκούμια όπως ξέχασα εγώ από την βιασύνη μου γιατί θα πάνε όλα τα λουκούμια στον πάτο όπως συνέβη σε μένα.
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
0 comments