Κέικ με μαρέγκα δίχρωμο!

keik-dixrvmo-kokkino

Αφράτο πεντανόστιμο κέικ -δίχρωμο με κόκκινες πινελιές και με την προσθήκη μαρέγκας! Για το πρωινό μας ή το απογευματινό μας καφεδάκι.


Υλικά για το κείκ
40 ml Λάδι
75 γρ Αλεύρι κόκκινη φαρίνα
60 ml Γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου)
4 κρόκοι αυγών
40 γρ ζάχαρη

για την μαρεγκα
4 ασπράδια αυγών
μια πρέζα αλάτι
40 γρ ζάχαρη 

ακόμα 
2 κ.σ κακάο
2 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής 

Γλάσο (Προαιρετικά)
Σε 1/2 κούπα κοσκινισμένη άχνη προσθέτω 1-2 σούπας γάλα μέχρι να έχω ένα παχύρευστο γλάσο


keik-dixromo

Οδηγίες
Σε ένα μπολ ρίχνω το λάδι και το γάλα και ανακατεύω με το σύρμα. Προθέτω το αλεύρι και ένα -ένα τους κρόκους των αυγών μαζί με την ζάχαρη.
Σε άλλο μπολ με μίξερ χτυπώ τα 4 ασπράδια με λίγο αλάτι σε μαρέγκα προσθέτοντας σταδιακά τα 40 γρ ζάχαρη. Η μαρέγκα είναι έτοιμη όταν σχηματιστούν μικρές κορυφές.

Βάζω το μισό μείγμα της μαρέγκας στο μείγμα του κέικ ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω για να μην χάσουμε τον ογκο. Προθέτω και την υπόλοιπη μαρέγκα.

keik-dixrvmo-vima-vima

Χωρίζω την ζύμη σε 2 ίσα μέρη . Παίρνω 1/2 ποσότητα της ζύμης και ρίχνω 2-3 σταγόνες ζαχαροπλαστικής ή πάστα (εδώ κόκκινο) + 2 κουταλιές σούπας κακάο κοσκινισμένο  και ανακατεύω.(το κακάο δίνει πιο έντονο κόκκινο χρώμα).

Σε φόρμα του κέικ που έχω βούτυρο-αλευρώσει ή σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα βάζω λίγη άσπρη ζύμη. Από πάνω τοποθετώ κουταλιές κουταλιές την κόκκινη ζύμη και τελειώνω με την άσπρη ζύμη από πάνω.

Με ένα μαχαίρι ή με ένα καλαμάκι από σουβλάκι κάνω σχέδια τις δυο ζύμες μεταξύ τους.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο αέρα 170 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.(ανάλογα την δύναμη του φούρνου -κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας).

Καλή σας επιτυχία !!!

cake-me-2-xromata

keik-afrato

keik-me-marega

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments