Κανελόνια νηστίσιμα! | Aspas_recipes

Κανελόνια νηστίσιμα!

kanelonia-nistisima

Η νηστεία έχει ξεκινήσει και αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουμε πολύ νόστιμα και θρεπτικά φαγητά. Σήμερα έχουμε κανελόνια, γεμιστά με διάφορα λαχανικά και μια υπέροχη και νόστιμη μπεσαμέλ με γάλα σόγιας. 

Δείτε ακόμα      Κανελόνια   /        Κοχύλια γεμιστά 

Υλικά (Η συνταγή είναι για ένα μεγάλο ταψί. )

Για την γέμιση 

2 μελιτζάνες μέτριες 

5 μανιτάρια λευκά μεγάλα 

1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη 

2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα 

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 

300γρ σπιτική σάλτσα ντομάτας 

200ml φυτική κρέμα γάλακτος για φαγητό 

1 κύβο λαχανικών 

1 κ.σ πάπρικα γλυκιά 

4-5 κ.σ ελαιόλαδο 

Αλάτι, πιπέρι 

100γρ σάλτσα 

200 ml νερό 

nhstisima-kanelonia

Για την μπεσαμέλ 

1,5 λίτρο γάλα σόγιας 

150 γρ φυτικό βούτυρο 

150 γρ αλεύρι 

λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο 

Αλάτι

Λίγο τριμμένο φυτικό κασέρι 


Οδηγίες

Τρίβουμε στο μπλέντερ τις μελιτζάνες και τα μανιτάρια. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά να πάρει ένα ωραίο χρυσάφι χρώμα. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τα μανιτάρια, το καρότο και το σκόρδο. Τσιγαρίζουμε και προσθέτουμε την σάλτσα μας, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, κύβο  και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά να πιούν όλα  τα υγρά. Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά. 

Αφήνουμε να κρυώσει αρκετά. Εγώ συνήθως την ετοιμάζω από το βράδυ. 

Αφού έχει κρυώσει, γεμίζουμε τα κανελόνια και τα τοποθετούμε στο ταψί. 

Αφού έχουμε ανακατέψει την σάλτσα με το νερό, περιχύνουμε τα κανελόνια. 

nhstisimi-saltsa-gia-kanelonia

Μπεσαμέλ 

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει, πάντα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε αλάτι και τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο. 

Περιχύνουμε πάνω από τα κανελόνια, βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200βαθμούς και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου. Ανάλογα την δύναμη του φούρνου σας. Πέντε λεπτά πριν βγάλουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με τριμμένο φυτικό κασέρι. 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

Ευχαριστώ πολύ την φίλη μου Χρύσα Μελίδου για την συνταγή !

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments