Κέικ με μελομακάρονα πεντανόστιμο!!! | Aspas_recipes

Κέικ με μελομακάρονα πεντανόστιμο!!!

keik-me-melomakarona

Πεντανόστιμο και πολύ αφράτο κέικ με τα μελομακάρονα των Χριστουγέννων που περίσσεψαν .

Δείτε περισσότερες Συνταγές για κέικ 

keik-me-melomakarona2

Υλικά για μια μακρόστενη φόρμα του κέικ

3 τεμ. αυγά

200 γρ. ζάχαρη

100 γρ. αλεύρι φαρίνα κόκκινη  επιπλέον για τη φόρμα

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. κανέλα

500 γρ. μελομακάρονα τριμμένα σε σκόνη, στο μούλτι

100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα (προαιρετικά)

βούτυρο λιωμένο για τη φόρμα

1 κάψουλα βανιλίνης

Χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι

1 κ.γ σόδα  (σκόνη)

Για το Σερβίρισμα (προαιρετικά)

λίγο μέλι

καρύδια, χοντροτριμμένα

keik-me-melomakarona3

Οδηγίες

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα τα αβγά με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν και ασπρίσουν. 

Στον χυμό πορτοκαλιού προσθέτουμε την σόδα ανακατεύοντας καλά ώστε να αφρισει. ( προσοχή φουσκώνει)

Προσθέτουμε τον χυμό  στο μείγμα  μας και ανακατεύουμε. 

Κατοπιν προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα, ανακατεύοντας παράλληλα με μια ευλύγιστη σπάτουλα (μαρίζ), έως ότου γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. 

Στο τέλος ενσωματώνουμε τα τριμμένα μελομακάρονα μαζί με τα καρύδια.

keik-me-melomakarona4

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα. Χαμηλώνουμε στους 160°C και ψήνουμε για ακόμη μισή ώρα. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε. Αν θέλουμε, σερβίρουμε περιχύνοντάς το με λίγο μέλι και πασπαλίζοντας με καρύδια, έτσι ώστε να θυμίζει και στην όψη μελομακάρονο.

keik-me-melomakarona5

Δοκιμάζουμε εάν το μείγμα έχει ψηθεί μπήγοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ που πρέπει να είναι καθαρό όταν το βγάλουμε για να καταλάβουμε ότι έχει ψηθεί καλά.

Συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου.

keik-me-melomakarona6

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 



0 comments