Τυροπιτάκια σαλιγκαράκια | Aspas_recipes

Τυροπιτάκια σαλιγκαράκια

tyropitakia-saligkaria

 Υπέροχα αφράτα τυροπιτάκια με μαγιά ! Ότι πρέπει για κολατσιό ή για απογευματινό σνακ.

Υλικά
Μισή κούπα γάλα χλιαρό
Μισή κούπα νερό χλιαρό
1/3 κούπας λάδι με Βιτάμ (λιώνουμε 2 κουταλιές σούπας βιτάμ και συμπληρώνουμε λάδι)
1 ασπράδι(ο κρόκος για άλειμμα)
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
800 γρ περίπου αλεύρι(μπορεί να το μην το πάρει όλο, το ρίχνουμε σιγά σιγά ώστε να γίνει μαλακή η ζύμη μας)
300-400γρ φέτα χοντροκομμένη
 
Οδηγίες
Ανακατεύουμε το γάλα με το νερό, ρίχνουμε και τη ζάχαρη με τη μαγιά και αφήνουμε για 10 λεπτά .
Προσθέτουμε στη συνέχεια το λάδι, το ασπράδι το αλάτι και το αλεύρι μας

Αφήνουμε για 1 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει!!
Ανοίγουμε στρογγυλά ζυμαράκια, στην άκρη βάζουμε φέτα και ρολάρουμε, ύστερα κάνουμε το σαλιγκαράκι! Αλείφουμε με το κρόκο και ρίχνουμε προαιρετικά σουσάμι!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσουν!!
 
Ευχαριστούμε πολύ την Ευαγγελία  Γκιαούρη για την συνταγή φώτο και εκτέλεση 

 Ελάτε και εσείς στις ομάδες μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους

 για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!

 

 

 

0 comments