Εύκολο μπισκοτογλυκό , φτιάχνεται γρήγορα με μια μόνο κατσαρόλα.
Τοποθετείστε στην φόρμα της επιλογής σας , γαρνίρετε αν θέλετε με γλάσο σοκολάτας και είναι έτοιμο να το απολαύσετε.
Δείτε περισσότερες συνταγές με μπισκοτογλυκά
Για το εύκολο μπισκοτογλυκό θα χρειαστούμε :
Υλικά
1 λίτρο γάλα πλήρες
150 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό
60 γραμμάρια ινδοκάρυδο
180 γραμμάρια ζάχαρη
10 μπισκότα τύπου πτι-μπερ
Ακόμα
1 κουβερτούρα γάλακτος 125 γραμμάρια
70 ml γάλα εβαπορέ πλήρες
ινδοκάρυδο, καρύδια για το πασπάλισμα
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα χειρός και τοποθετούμε στην φωτιά.
Δεν απομακρυνόμαστε , ανακατεύοντας συνεχώς το μείγμα.
Όταν δούμε ότι η κρέμα αρχίζει να πήζει ,ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να σχηματιστούν μεγάλες φουσκάλες.
Χαμηλώνουμε την φωτιά (εστία στο 7) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε μια πολύ σφιχτή και πηχτή κρέμα που αρχίζει πλέον να πιτσιλάει .
Αποσύρουμε από την φωτιά και τοποθετούμε την κρέμα μας σε φόρμα της επιλογής μας.
Βάζουμε περιμετρικά τα μπισκότα και καλύπτουμε με διαφανής μεμβράνη κάνοντας μερικές τρυπούλες πάνω στην μεμβράνη με ένα μαχαιράκι.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει καλά το γλυκό.
Ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα μέχρι να πάρει μια βράση.
Σε μπολ βάζουμε και την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια κια περιχύνουμε με το γάλα.
Ανακατεύουμε ζωηρά με σύρμα χειρός .
Ξεφορμάρουμε το γλυκό σε πιατέλα σερβιρίσματος .
Ρίχνουμε το γλάσο πάνω από το γλυκό και πασπαλίζουμε ινδοκάρυδο, καρύδια ή ότι άλλο θέλουμε .
Ξαναβάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για λίγο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε .
0 comments