Ο πιο εύκολος τραχανάς με γιαούρτι και σιμιγδάλι για μικρά, μεγάλα, αλλά και .... μεγαλύτερα παιδιά.
Υλικά:
- 2 κιλά παραδοσιακό γιαούρτι με πέτσα
- 3 κιλά χονδρό σιμιγδάλι
- 2 κουτ. σούπας γεμάτες αλάτι.
Οδηγίες
- Ρίχνουμε το αλάτι στο γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε έπειτα λίγο λίγο το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε στην αρχή. Όταν η ζύμη αρχίζει να σφίγγει ζυμώνουμε κανονικά. Η ζύμη πρέπει να γίνει σφιχτή, γι' αυτό αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα σιμιγδάλι ή αλεύρι.
- Την αφήνουμε σκεπασμένη να ξεκουραστεί για μισή ώρα και στη συνέχεια κόβουμε μικρά κομμάτια και τα απλώνουμε σε καθαρό τραπεζομάντηλο μακριά από έντομα και πουλιά. Γυρίζουμε τα κομμάτια για να στεγνώσουν κι από την άλλη πλευρά. Όταν είναι έτοιμα τα τρίβουμε στο κόσκινο για τραχανά και απλώνουμε ξανά για να στεγνώσει πολύ καλά ανακατεύοντας τον κάθε τόσο. Τον αποθηκεύουμε σε γυάλινα βάζα.
- Γα να τον φάμε βάζουμε σε κατσαρολάκι για ένα πιάτο ένα ποτήρι νερό, λίγο αλάτι και δυόμιση κουτ.σούπας τραχανά. Βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε να μην κολλήσει. Όταν είναι έτοιμος κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε λίγο βούτυρο ή λάδι. Αν μας αρέσει σούπα, τότε βάζουμε για κάθε πιάτο 2 κουτ. σούπας τραχανά.
Καλή επιτυχία!!
Συνταγή και φώτο του Αθανάσιος Γιώργος Τσομπανίδης
Ελάτε στις ομάδες μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
και Συνταγές της Άσπας για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
0 comments