Μπισκότα αμυγδάλου σε 5 λεπτά ! | Aspas_recipes

Μπισκότα αμυγδάλου σε 5 λεπτά !

mpiskota-amygdaloy

Πολύ  νόστιμα, τραγανά από έξω και μαλακά από μέσα μπισκότα αμυγδάλου! Δοκιμάστε τα σήμερα κιόλας  και απολαύστε τα με το καφεδάκι σας. 

Δείτε ακόμα  Μπισκότα - βουτήματα 

mpiskota-amygdaloy1

mpiskota-amygdaloy2

Για τα μπισκότα αμυγδάλου  θα χρειαστούμε :

Υλικά για 26 κομμάτια 

120 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου 

100 γραμμάρια ζάχαρη ψιλή (ή ζάχαρη άχνη)

220 γραμμάρια αλεύρι

1 πρέζα αλάτι

1 βανίλια

1 αυγό 

200 γραμμάρια αμύγδαλα ωμά 

1 κουταλάκι μπέικιν

Δείτε εδώ συνταγές για Μπισκότα- βουτήματα-κουλουράκια

mpiskota-amygdaloy3

Οδηγίες

Αλέθουμε τα αμύγδαλα σε χοντρά κομμάτια στο μουλτι . Τοποθετούμε σε ένα μπολ.

mpiskota-amygdaloy4

Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ βάζοντας και την βανίλια . Προσθέτουμε το αυγό και μια πρέζα αλάτι .

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν . 

mpiskota-amygdaloy5

Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και κατόπιν ρίχνουμε τα μισά (100 γραμμάρια ) χοντροκομμένα αμύγδαλα .

Η ζύμη μας κολλάει , μοιάζει σαν να χρειάζεται παραπάνω αλεύρι  αλλα δεν βάζουμε άλλο αλεύρι.

mpiskota-amygdaloy6 mpiskota-amygdaloy7

Με το εργαλείο του παγωτού ή με ένα κουταλάκι του γλυκού  παίρνουμε κομμάτια ζύμης  και τα βάζουμε στο μπολ με τα χοντροκομμένα αμύγδαλα τυλίγοντας τα γύρω-γύρω .

mpiskota-amygdaloy8

Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς αντιστάσεις για 15  λεπτά στην μεσαία σχάρα του φούρνου . 

mpiskota-amygdaloy9

mpiskota-amygdaloy10

mpiskota-amygdaloy11

mpiskota-amygdaloy12

mpiskota-amygdaloy13

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments