Κέικ με κρέμα ,δαμάσκηνα και αχλάδια ! | Aspas_recipes

Κέικ με κρέμα ,δαμάσκηνα και αχλάδια !

keik-me-krema-kai-damaskina

Ζουμερό και αφράτο κέικ με κρέμα και φρούτα. Πραγματικά κάθε μπουκιά και μια μικρή απόλαυση !

Δείτε περισσότερες Συνταγές για κέικ

keik-me-krema-kai-damaskina1

Για το εύκολο κέικ με κρέμα και φρούτα θα χρειαστούμε :

Υλικά για την ζύμη :
 
2 αυγά

90 γραμμάρια ζάχαρη 

90 γραμμάρια λάδι 

1 γιαούρτι 200 γραμμαρίων 

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν

1 τσιμπιά αλάτι

180 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

keik-me-krema-kai-damaskina2

Για την κρέμα 

400  γραμμάρια γάλα

40 γραμμάρια κορν φλάουρ 

100 γραμμάρια ζάχαρη 

1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο 

Ακόμα

3 αχλάδια κομμένα σε φέτες 

2 δαμάσκηνα κομμένα σε φέτες 

1  κουταλιά της σούπας σταφίδες (προαιρετικά)

30 γραμμάρια καρύδια (προαιρετικά)

1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (προαιρετικά)

keik-me-krema-kai-damaskina3

Οδηγίες 

Ετοιμάζουμε αρχικά την κρέμα 

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μας εκτός από το βούτυρο.

Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα χειρός  έτσι ώστε να διαλυθεί πολύ καλά το κορν φλαόυρ.

Τοποθετούμε στην φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

keik-me-krema-kai-damaskina4

Δεν απομακρυνόμαστε από την κατσαρόλα για να μην μας κολλήσει η κρέμα.

Όταν η κρέμα αρχίσει να πήζει και να κάνει φουσκάλες στην επιφάνεια της , αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.

Ανακατεύουμε πολύ καλά.

keik-me-krema-kai-damaskina5

Τοποθετούμε την κρέμα μας σε γυάλινο μπολ , καλύπτουμε με μεμβράνη την επιφάνεια της κρέμας έτσι ώστε η μεμβράνη να εφάπτεται πάνω στην κρέμα για να μην κάνει πέτσα.

Αφήνουμε την κρέμα να χλιαρύνει σε θερμοκρασία δωματίου.

Αν βιαζόμαστε τοποθετούμε το μπολ της κρέμας  μέσα  σε ένα μεγαλύτερο μπολ με παγάκια.

Έτσι επιταχύνουμε τον χρόνο κρυώματος της κρέμας.

Ετοιμάζουμε την ζύμη του κέικ

Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά και την ζάχαρη . Χτυπάμε πολύ καλά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα.

Προσθέτουμε το λάδι , το αλάτι ,ανακατεύουμε και κατόπιν το γιαούρτι.

keik-me-krema-kai-damaskina6

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτουμε στην ζύμη μας.

keik-me-krema-kai-damaskina7

Κόβουμε τα φρούτα μας σε φέτες .

Βουτυρο-αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με αποσπώμενο πάτο ή ένα ταψάκι 26 εκατοστών .(Εναλλακτικά στρώνουμε λαδόκολλα )

keik-me-krema-kai-damaskina8

Τοποθετούμε την ζύμη μας στην φόρμα μας. Στρώνουμε καλά την επιφάνεια του κέικ με μια σπάτουλα και καλύπτουμε την ζύμη με την κρέμα.

keik-me-krema-kai-damaskina9

Πάνω από την κρέμα βάζουμε τις φέτες των φρούτων.

keik-me-krema-kai-damaskina10

Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με κανέλλα, και ρίχνουμε διάσπαρτα τις σταφίδες και τα καρύδια αν βάλουμε .
keik-me-krema-kai-damaskina11

Ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας .

keik-me-krema-kai-damaskina12

Αφαιρούμε το κέικ μας από την φόρμα ,τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος, κόβουμε σε φέτες και απολαμβάνουμε .

keik-me-krema-kai-damaskina13

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram




0 comments