Δείτε περισσότερες Συνταγές για λουκουμάδες
Για τα κρητικά κουμπάνια με μπέικιν θα χρειαστούμε :
Υλικά
Υλικά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
240 γραμμάρια ζάχαρη
240 ml χυμό πορτοκαλιού
240 ml νερό
1 μπέικιν
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φαρίνα 500 γραμμάρια (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
1 κοφτό κουταλάκι κανελόγαρύφαλλα
Ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά καλά να λιώσει η ζάχαρη.
Ρίχνουμε λίγο -λίγο το αλεύρι μας και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και κάνουμε ρολό.
Κόβουμε με το μαχαίρι μας λοξά κομμάτια και τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Συνεχίζουμε έτσι ,φτιάχνοντας ρολά και κόβοντας , τα αφήνουμε στο ταψί μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.
Τοποθετούμε λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε καλά και από τις δύο πλευρές.
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και κάνουμε ρολό.
Κόβουμε με το μαχαίρι μας λοξά κομμάτια και τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Τοποθετούμε λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε καλά και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρουμε με μέλι ,κανέλα και σουσάμι και απολαμβάνουμε!!
Καλή σας απόλαυση!!!
*Η δόση βγάζει πάρα πολλά κομμάτια για αυτό αν δεν θέλετε να κεράσετε πολύ κόσμο φτιάξτε την μισή δόση ή το 1/3 αυτής.*
0 comments