Χοχλιοί γιαχνιστοί με λαχανικά! | Aspas_recipes

Χοχλιοί γιαχνιστοί με λαχανικά!

saligkaria-me-laxanika

 Και ένα πιάτο από την πατρίδα την όμορφη Κρήτη .Ξέρω ότι σε πολλούς μπορεί να μην αρέσουν άλλα  εμείς όμως τα τρώμε πολύ  στην Κρήτη και γιαχνιστά και μπουμπουριστούς στο τηγάνι με δενδρολίβανο. 


Για τους χοχλιούς
Παίρνουμε τους χοχλιούς μας τους  κοιτάμε ένα-ένα και τους τσιμπάμε  με μία οδοντογλυφίδα. Έτσι μπορούμε να δούμε αν είναι ζωντανά τα σαλιγκάρια.
Τα πλένουμε πολύ καλά .  Τα  βράζουμε και πετάμε το πρώτο νερό. 

ακόμα
2 μεγάλα κρεμμύδια
μισό ποτήρι ελαιόλαδο
πιπέρι
αλάτι
Τριμμένη ντομάτα
πατατούλες 
κολοκυθάκια
μαϊντανό
βλίτα

 Οδηγίες
 Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα μας με μισό ποτήρι ελαιόλαδο βάζουμε πιπέρι αλάτι και τα σοτάρουμε καλά μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.

 Ρίχνουμε μέσα τους χοχλιούς τα φέρνουμε κάνα-δυο βόλτες προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα νεράκι και τα αφήνουμε για κανένα δεκάλεπτο μόνα τους .

Στη συνέχεια προσθέτουμε πατατούλες και κολοκυθάκια μικρά λίγο μαϊντανό τα αφήνουμε κανένα δεκάλεπτο να μαγειρευτούν.

Τέλος ρίχνουμε βλίτα μια - δύο χούφτες , ανακατεύουμε ,τα αφήνουμε κανένα πεντάλεπτο να μαγειρευτούν  και αυτά .

Έτοιμο το φαγητό μας.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 



0 comments