Ταρτάκια σοκολατένια !!! | Aspas_recipes

Ταρτάκια σοκολατένια !!!


Αν σας ρωτήσω ποιο  είναι το αγαπημένο σας σε συνδυασμό επιδόρπιο  τότε πολλοί από εσάς σίγουρα θα απαντήσετε  σοκολάτα και φράουλα.

Έτσι, για όλους εκείνους τους αναγνώστες που έχουν σοκολατο-φραουλομανία  εδώ σας έχουμε  λαχταριστά επιδόρπια που είναι  σοκολάτα σε φλυτζάνια σοκολάτας  με φράουλες και μούρα!


Αν θέλετε μπορείτε να δοκιμάσετε μια πιο εύκολη μέθοδο από την πρώτη κατά την οποία ρίχνουμε την  σοκολάτα σε καλούπια από σιλικόνη και στη συνέχεια αφαιρούμε  τη σοκολάτα  από τα καλούπια. Αφήστε τη σοκολάτα  στα καλούπια και αφαιρέστε τα καλούπια για να πάρετε ταρτάκια ή μπολάκια  σοκολάτας.

Γεμίστε τα με την αγαπημένη σας γεύση.

Chocolate Cheesecake - Μους Κύπελλα με Μούρα  Κομπόστα

Υλικά

180γρ  σοκολάτα, ψιλοκομμένη

Cheesecake Mousse
Υλικά
240 γρaμμάρια  τυρί κρέμα,  σε θερμοκρασία δωματίου

100 γραμμάρια  ζάχαρη

πρέζα αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού  εκχύλισμα βανίλιας

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Berry Κομπόστα

Υλικά

1 φλιτζάνια κατεψυγμένες κομμένες φράουλες

1/4 φλιτζάνι ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 1/2 φλιτζάνια φρέσκα μούρα
 



Οδηγίες
Για τα κύπελλα Σοκολάτας
Τοποθετήστε τη σοκολάτα σε φούρνο μικροκυμάτων σε ασφαλή μπολ. Βάλτε τον Φούρνο μικροκυμάτων σε 500 ισχύ για 1 λεπτό. Ανακατέψτε καλά.

Συνεχίστε  στο φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε σε διαστήματα 15 δευτερολέπτων μέχρι να μαλακώσει και να λιώσει η σοκολάτα.

Βάλτε 2 κουταλιές της σούπας σοκολάτας στο κάτω μέρος ενός καλούπι σιλικόνης καρδιάς και περιστρέψτε αργά το καλούπι  έτσι ώστε η σοκολάτα ομοιόμορφα να  πάει σε όλες  τις πλευρές του καλουπιού.

Παγώστε  περίπου 25 λεπτά. Χαλαρώστε προσεκτικά τις άκρες και στη συνέχεια αφαιρέστε την σοκολάτα  από τα καλούπια.

(Εάν χρησιμοποιείτε σχήμα καρδιάς, ξεκινήστε να αφαιρείτε  στο ν  του σημείου.)


Cheesecake Mousse
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να γίνει κρεμώδης, περίπου 2 λεπτά.

Προσθέτουμε την  βανίλια. Σιγά-σιγά προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο, περίπου 2 λεπτά.

Γεμίστε τα  φλυτζάνια σοκολάτας. Παγώστε  για τουλάχιστον 30 λεπτά. Σερβίρετε με ανάμεικτα μούρα


Berry Κομπόστα
Σε ένα μέτριο τηγάνι, αναμείξτε τις κατεψυγμένες φράουλες, ζάχαρη και χυμό λεμονιού.

Σε μέτρια φωτιά, αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά  και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι το μείγμα να πήξει και σιροπιαστεί περίπου 10 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα μικρό μπολ και αφήστε να κρυώσει ελαφρώς.

Προσθέστε τα φρέσκα μούρα και ανακατέψτε. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να τα  χρησιμοποιήσετε



Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!!

 Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram




0 comments