Σοκολατόπιτα τρουφάτη από την Αργυρώ! | Aspas_recipes

Σοκολατόπιτα τρουφάτη από την Αργυρώ!

sokolatopitα-troufath


Υλικά
2 φλiτζάνια αλεύρι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 κουταλάκι σόδα
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 φλιτζάνι  κρέμα γάλακτος
Λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι
2 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι νερό
220 γραμμάρια βούτυρο
5 κουταλιές κακάο
1 φλιτζάνι τρούφα σοκολάτας

Στρώμα σοκολάτας:

6 κουταλιές γάλα
5 κουταλιές κακάο
110 γραμμάρια βούτυρο
4 φλιτζάνια άχνη
1 βανίλια
1 φλιτζάνι  καρύδια ή φουντούκια ψιλοκομμένα
Τρούφα σοκολάτας για γαρνίρισμα (χρωματιστή και μαύρη) 

Οδηγίες

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 β. Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε ταψάκι 25χ37 ή οβάλ πυρίμαχο. Βάζουμε σε μπολ την κρέμα και τον χυμό λεμονιού. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα. Έπειτα χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα.

Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη τη σόδα και το αλάτι. Ρίχνουμε τα αυγά με την κρέμα. Ανακατεύουμε. Λιώνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο. Προσθέτουμε το νερό και το κακάο ανακατεύουμε να διαλυθεί. Μόλις πάρει βράση αποσύρουμε κι αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την τρούφα. Ανακατεύουμε και στρώνουμε το μίγμα στο ταψί. Ψήνουμε για 20 να σταθεροποιηθεί το γλυκό.

Για την σοκολατένια επικάλυψη, βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το κακάο και το βούτυρο. Μόλις πάρει βράση αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε την άχνη και την βανίλια, αν βάλουμε ξηρούς καρπούς τους προσθέτουμε τώρα ψιλοκομμένους. Ανακατεύουμε. Περιχύνουμε τη ζέστη σοκολατόπιτα με την σοκολατένια επικάλυψη.

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.


πηγή και φώτο από εδώ argiro.gr

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram



0 comments