Σκαλτσούνια (2) παραδοσιακά!


Υλικά
500 γρ αλεύρι γ.ο.χ
3 γεμάτες κ. σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές σούπας  νερό
1 κουταλιά ξύδι

Γέμιση
4 κουταλιές σούπας σταφίδες
½ κούπα μαρμελάδα
Λίγα καρύδια ψιλοκομμένα
1 κ. γ κανέλα
2 κ.γ κονιάκ
Λίγο γαρύφαλλο σε σκόνη


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά για το φύλλο και ζυμώνετε για 10 περίπου λεπτά μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη. Αν η ζύμη σας ειναι σφιχτή - σκληρή βάλτε λίγο ακόμα νεράκι.

Αφήνετε 1 ώρα στην άκρη να ξεκουραστεί..

Ανοίξτε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και με την βοήθεια ενός ποτηριού κόψτε στρόγγυλα κομμάτια. Ανακατέψτε τα υλικά της γέμισης και βάλτε στο κέντρο από κάθε κομμάτι φύλου 1 κ.γ γέμιση και κλείστε σχηματίζοντας μισοφέγγαρο.

Ψήστε 180΄αντιστασεις για 25 λεπτά. Όταν κρυώσουν πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη!


0 comments